Deense analist opent aanval op Kenneth Perez na keiharde uitspraken over ongelukkige Ajacied

26 september 2023, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Kenneth Perez heeft zich in Denemarken de woede van een collega op de hals gehaald. De oud-speler van onder meer Ajax, AZ en PSV en inmiddels vaste gezicht op ESPN was afgelopen zondag nogal hard in zijn oordeel over Anton Gaaei. De vleugelverdediger maakte in de voorbije transferwindow de overstap vanuit Denemarken naar Ajax, maar kon in zijn eerste wedstrijden in Nederland weinig tot geen potten breken. In de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord ging hij twee keer flink in de fout.

Gaaei liet zich eerst simpel van de bal zetten door Quinten Timber, die met een listig passje Santiago Giménez in staat stelde de 0-1 binnen te schieten. Een kleine tien minuten later ging Gaaei nóg lelijker in de fout. De rechtsback trapte de bal horizontaal over het veld in de voeten van Giménez, die met een simpele voetbeweging Jorrel Hato het bos instuurde en ook de 0-2 voor zijn rekening nam. Ajax-trainer Maurice Steijn besloot niet lang daarna Gaaei naar de kant te halen. Hij werd vervangen door Devyne Rensch.

Artikel gaat verder onder video

Perez maakte de zomeraanwinst van Ajax vervolgens met de grond gelijk. Perez bestempelde Gaaei als ‘miskoop’ en volgens de analist van ESPN zal de verdediger nooit goed genoeg worden voor Ajax 1. De harde kritiek van Perez is niet goed gevallen bij landgenoot David Nielsen. De voormalig voetballer van onder meer Fortuna Düsseldorf en Norwich City is van mening dat Perez beter moet nadenken over wat hij zegt op televisie. “Ik reageer omdat het volkomen onredelijk is dat Perez een jonge, twintigjarige speler vertrapt. Als tv-experts hebben we relatief veel macht, maar we hebben ook een verantwoordelijkheid”, zegt Nielsen tegen Ekstra Bladet.

“Als deskundige commentator moet je heel voorzichtig zijn met het persoonlijk woorden. En als hij zegt dat Gaaei een miskoop is en nooit goed genoeg zal zijn voor Ajax, dan is dat ver over de grens en veel te veel naar mijn idee”, aldus Nielsen. Bovendien was Gaaei niet in zijn eentje verantwoordelijk voor de afgang van Ajax tegen Feyenoord, stelt Nielsen. “De verantwoordelijkheid voor het verval van Ajax ligt niet alleen bij Gaaei. Het probleem in de wedstrijd tegen Feyenoord was dat alle Ajacieden er zenuwachtig uitzagen.”

Viborg

Perez liet zich na de gestaakte Klassieker - die woensdagmiddag vanaf 14.00 uur wordt uitgespeeld - niet alleen negatief uit over Gaaei, maar ook over de club waar de verdediger afkomstig van is. Ajax nam Gaaei afgelopen zomer over van Viborg. Volgens Perez is dat een ‘kleine’ club waar het niet zou uitmaken of je wint of verliest. Ook die woorden schoten bij Nielsen in het verkeerde keelgat. “Viborg presteerde afgelopen seizoen op een zeer hoog, stabiel niveau, waarbij ze met de prestaties die we zagen tussen de vijfde en achtste plaats zouden eindigen in Nederland. Wanneer een club als Ajax Gaaei voor een groot bedrag koopt, laat dat ook zien hoe sterk Viborg heeft gepresteerd en hoe goed de Superliga zich heeft ontwikkeld. Dit was een gouden kans geweest om een 20-jarige speler de hand toe te reiken. Ik kan niet zien en begrijpen waarom zo’n persoonlijke aanval nodig is”, aldus Nielsen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja daar hebben de analisten en journalisten allemaal een handje van. Beter stoppen met voor en nabeschouwingen

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Helemaal mee eens, Arnold. Die grijsgedraaide plaat met steevast dezelfde deuntjes mag van mij ook de kliko in. Bij aanvang wedstrijd gaat ie bij mij pas aan, pauzes op stil en einde wedstrijd weer uit. Analyseren kan ik zelf wel.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

was het na 1 wedstrijd of over de gehele week ( Twente OM en Feyenoord) En voor die miljoenen zijn de verwachtingen ook heel hoog en dan is het rond uit bar slecht wat die de afgelopen week heeft laten zien.

Stonecity
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Alles moet tegenwoordig over de top, anders tel je niet meer mee als analist. Spelers worden na 1 wedstrijd al volledig afgeschreven. Vaak zijn ze zelf voetballer geweest en in een andere omgeving of buitenland terecht gekomen. Hoe kun je dan zo snel en hard spelers naar beneden halen. Overigens doet FC Update hier vrolijk aan mee door normale reacties in een artikel op te blazen in headlines als, ongenadig hard, keihard, woest, keiharde uitspraken, pijnlijk, indringend overleg, Telegraaf slijpt de messen, schokkend nieuws, schaamteloos, shockeert, gigantische nieuws, en meer van dit soort headers. Als je dan toch een keer besluit om het artikel te lezen, dan denk je. Hoe dan?? Oh ja, alles voor de clicks van de advertenties. Laten we gewoon een beetje normaal doen.

boyke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wie neemt Perez nu nog serieus, een van de slechtste die op de buis zijn mening probeert te verkondigen en er geen bal van bakt. Idem de Telegraaf en AD met hun leugens van sportjournalisten, althans dat denken ze te zijn maar zitten er 99,9% naast. Als een jongen van 20 een slechte wedstrijd speelt wordt hij geheel afgebrand alsof er een villa in de fila staat. Je moet van topniveua zijn bij deze heren anders kun je het wel schudden. Juist deze journalisten maken het voetballen kapot. Ik list niet eens meer naar de voor, nabeschouwingen van deze heren. Enkele zijn er nog wel redelijk maar het meeredndeel kan beter in een kistje gaan zitten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Volledig met je eens Boyke.

Zico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe is deze Perez toendertijd weggegaan bij Ajax? Hij is zo rancuneus richting Ajax. Het trieste is dat ex voetballers analisten, de huidige voetballers volledig kunnen afbranden in voetbal progamma's

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen