Femke Halsema doet dringende oproep na uit de hand gelopen Ajax - Feyenoord

25 september 2023, 09:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / AT5

Femke Halsema heeft voor het eerst gereageerd op de uit de hand gelopen wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De Klassieker werd zondag gestaakt omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Vervolgens bestormden hooligans de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA.

Halsema is de kwaadwillende Ajax-supporters helemaal zat, zo maakt de burgemeester van Amsterdam duidelijk op Instagram. “Niet voor het eerst verpest een groep relschoppers het voor al die trouwe Ajax-fans die ook ziek zijn van een slechte seizoensstart maar zich wel gedragen”, begint zij haar boodschap.

Artikel gaat verder onder video

“Vuurwerk op het veld, het intrappen van de hoofdingang, het gooien van stenen en vuurwerk naar politie: de maat is vol. Hoog tijd voor de KNVB en clubs om maatregelen te treffen”, eindigt Halsema haar bericht met een oproep.

Ajax nam zondag afstand van het wangedrag dat heeft geleid tot het staken van de wedstrijd tegen Feyenoord en de ongeregeldheden achteraf. "Dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort. Teleurstelling over de slechte seizoenstart is volkomen begrijpelijk, maar mag nooit de aanleiding zijn voor ordeverstoringen. Wij verontschuldigen ons tegenover iedereen die zich onveilig heeft gevoeld of hier op een andere manier last van heeft gehad”, schreef de club in een statement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Geus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En de overheid om niet te vergeten! Keihard optreden tegen alle idioten van de voetbalclubs..

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer zo'n laf statement van hare hoogheid Halseflats, ik ben het zat. Clubs doe er wat aan, de overheid wil dat jullie dit maatschappelijk probleem oplossen. Wij doen niets! Zoek het maar uit...

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk dat ze dit zegt, maar de clubs en KNVB kunnen enkel wat met het eerste punt. Vuurwerk had nooit in het stadion mogen zijn. De andere zaken gebeurden buiten het stadion, en daar hebben zowel de clubs als de KNVB niets te zeggen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een organisatie is verantwoordelijk wat er gebeurd tijdens een evenement. Dit gaat in samenspraak met... owja de overheid! Daar waar zij notabene de hoofdverantwoordelijke is. Dus mevrouw Halsema stoppen met afschuiven en dat pap en nat houden. Steek de handen uit de mouwen wees eens niet bang voor de 'supporters' maar zorg wel dat de goede niet onder de fside lijden. En zoals een oud hollandsch spreekwoord ooit luidde, Als je wil dat iets goed gebeurd dan moet je het zelf doen.

Bb123
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel echt makkelijk van Halsema. Een paar jaar geleden was het ook raak in de Arena, aansteker tegen het hoofd van Berghuis, vuurwerk in de finale tegen Pec. En vorig jaar had ze nog harde woorden en werd er met het vingertje gewezen naar heel feyenoord. Maar nu iets veel heftigers gebeurd (dan een aansteker, de hel voordeur intrappen) is het een maar een deel, een groep supporters.. Over de wedstrijd van vorig jaar: "Ik weet dat de supportersvereniging in Amsterdam al lang zo'n voorstel heeft, maar ik denk dat het probleem vooral bij Feyenoord zit op dit moment, de kansen worden zo niet beter." 'Ik vond de sfeer woensdag wel heel erg grimmig. Met het vuurwerk, de geluiden als van geweervuur, bommen. Echt, de mensen verpesten de sfeer totaal, totaal voor anderen ook." Het is een probleem van het gehele betaald voetbal dat dit soort mensen het verpesten voor de andere supporters.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als de clubs nu eens beginnen met de hand in eigen boezem te steken en afzien van vuurwerk voor de wedstrijd af te laten steken, ook al is dat gecontroleerd. Je geeft er niet het goede voorbeeld mee en je zogenaamde "sfeeractie" wordt veranderd in het opzwepen en aanzetten tot van alles en nog wat richting je tegenstander en diens aanhang. Relschoppers zullen het aangrijpen als een vrijbrief om ook maar "te gaan knallen". Maar goed dat er zoiets als ESPN bestaat........

Bb123
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens, handhaven en controleren is beter dan staken of straffen

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een burgemeester van een stad die de veiligheid van zijn inwoners moeten bewaken, leg de verantwoording nu bij de KNVB en Ajax , burgemeester onwaardig.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat betreft het vuurwerk, dat ligt bij de club. Ajax moet zorgen dat er goede beveiliging is en dat het vuurwerk niet naar binnen kan. Maar professionele beveiliging is te duur dus snap het ergens wel maargoed het is alsnog aan Ajax om de beveiliging in het stadion te verzorgen. Daar buiten ben ik het met je eens en ligt het bij Halsema

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Professionele beveiliging te duur ,Ajax heeft in 4 maanden tijd 120 miljoen over de balk gegooid

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet ook hoe je het heel makkelijk oplost. Bij geen enkele wedstrijd meer 'uit publiek' toelaten (stap 1) en als er dan gestaakt moet worden, verliest de thuisclub met 0-6 (of verzin maar iets). Mocht het vaker aan de hand zijn dan bij de 2e keer worden ook 6 punten in mindering gebracht. Daarna worden deze punten verdrie voudigd..Bij een 3e keer worden (bovenop de reguliere 0-6 uitslag) ook nog eens 18 punten in mindering gebracht. Eens kijken hoe snel dat opgelost is dan ! En dit is gewoon een gratis idee van mij !!

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Buiten het stadion heb jij als burgemeester en HOOFD van POLITIEdeopdracht om de orde te handhaven. Maar dat heb je nog nooit gedaan onder deze regering. Wel mensen in elkaar laten rossen die demonstreren en dat recht hebben volgens de wet. Maar hooligans aanpakken kan en mag blijkbaar de politie niet van D66

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zij is ook niet gek ,zij weet ook anders staan die gasten bij haar in de achtertuin of op het balkon en daarom schuif zij het probleem naar een ander. Maar wel bij een kampioenschap op het podium staan en die hooligans toe schreeuwen hoe geweldig ze zijn en hoe veilig het is in Amsterdam.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En daar is de burgermedeplichtige . Toen je in den haag zat had je wat moeten doen . Daar moeten ze dingen verandere zo dat mensen het wel uit hun hoofd laten iets te doen . En dat de politie echt kan optreden en kan straffen . En niet alleen bij het voetbal maar overal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen