FIFA maakt de elf genomineerden voor Puskás Award bekend

22 september 2023, 12:55
Foto: © ProShots

De FIFA heeft vrijdag naar buiten gebracht welke voetballers kans maken op de Puskás Award. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan degene die het mooiste doelpunt heeft gemaakt. Er zijn dit keer echter weinig bekende namen te vinden op het lijstje met genomineerden.

Vorig jaar ging de Poolse aanvaller Marcin Szeibe van Warta Poznań er met de bokaal vandoor. Hij hield onder meer Richarlison, Kylian Mbappé en Mario Balotelli achter zich. In het verleden werd de Puskás Award ook gewonnen door Erik Lamela, Heung-min Son, Mohamed Salah, Olivier Giroud, James Rodríguez en Zlatan Ibrahimović. Dit jaar zijn er dus weer elf andere kanshebbers.

Artikel gaat verder onder video

Álvaro Barreal (FC Cincinnati), Linda Caicedo (Colombia), Julio Enciso (Brighton & Hove Albion), Seong-Jin Kang (Zuid Korea U20), Sam Kerr (Australië), Brian Lozano (CF América), Guilherme Madruga (Botafogo), Iván Morante (UD Ibiza), Nuno Santos (Sporting CP), Askhat Tagybergen (Kazachstan) en Beatriz Zaneratto (Brazilië) zijn in de race. Bekijk hier alle doelpunten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen