Gravenberch en Gakpo behoeden Liverpool voor bekerblamage

27 september 2023, 22:45   Bijgewerkt: 27 september 2023, 22:57
Foto: © Viaplay

Liverpool is woensdag ontsnapt aan een vroegtijdige uitschakeling in het toernooi om de Carabao Cup. Op Anfield kwam Championship-club Leicester City brutaal op voorsprong, maar na een prima combinatie tussen Ryan Gravenberch en Cody Gakpo liepen The Reds alsnog uit naar een 3-1 overwinning.

Manager Jürgen Klopp gunde in het tweede bekertoernooi rust aan spelers als Virgil van Dijk en Mohamed Salah. Gravenberch en Gakpo verschenen wél aan de aftrap, maar zagen de degradant van afgelopen seizoen al vroeg op voorsprong komen. Kasey McAteer rondde een vlijmscherpe counter na drie minuten succesvol af.

Vlak voor rust hielp het Nederlandse duo Liverpool echter terug in de wedstrijd. Na een prima actie vond Gravenberch, deze zomer overgekomen van Bayern München, oud-PSV'er Gakpo met een bekeken passje in de zestien. De aanvaller draaide naar zijn rechterbeen en trof laag doel: 1-1.

In de tweede helft nam Liverpool vervolgens alsnog afstand van Leicester. Dominik Szoboszlai en Diogo Jota bezegelden het lot van de koploper van het Championship, waardoor Liverpool in navolging van Manchester United doorstoot naar de vierde ronde.

Overige uitslagen League Cup
Blackburn Rovers - Cardiff City 5-2
Lincoln - West Ham United 0-1
Chelsea - Brighton & Hove Albion 1-0
Bournemouth - Stoke City 2-0
Brentford - Arsenal 0-1
Aston Villa - Everton 1-2
Fulham - Norwich City 2-1
Newcastle United - Manchester City 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen