Hélène Hendriks keihard: 'Er is karaktermoord gepleegd op hem'

16 september 2023, 00:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Hélène Hendriks vindt dat er karaktermoord is gepleegd op NAC Breda-trainer Peter Hyballa. De presentatrice stelt dat de club ook in de spiegel moet kijken na het ontslag van de oefenmeester. Daarbij kijkt ze niet alleen naar de rol van de Duitser, maar ook naar de invloed van Ton Lokhoff, technisch directeur Peter Maas en de rest van NAC Breda. Zeker omdat hij voor de tweede keer aangesteld werd.

“Ze hebben willens en wetens voor Hyballa gekozen. Voor de tweede keer. Je weet precies wat je in huis haalt. Het is een bepaalde karaktereigenschap, maar dan ga je toch nog verlengen”, begint Hendriks aan haar relaas in de uitzending van Vandaag Inside, waar ze als NAC-fans gevraagd werd naar de situatie bij haar club.

Artikel gaat verder onder video

“En dan zeg je vervolgens: ‘het was een langdurig traject en uiteindelijk was er een onveilige werksfeer. Dan vind ik een dooddoener, daar kun je alles achter scharen. En dan pleeg je ook karaktermoord op hem”, vindt de kritische Hendriks. “Daarmee zeg ik niet dat de dingen niet zijn gebeurd. Dat weet ik niet. Alleen je moet wel man en paard noemen.”

Lees ook: Hyballa lacht zich suf na eerste half uur van NAC Breda, Roda JC blijft aan kop

Daardoor viel een interview met Ton Lokhoff niet helemaal goed bij Hendriks, die om zijn woorden moest lachen. “Ik mag Ton heel graag, maar als hij heel zegt: ‘Ik heb heel goed gewerkt met Peter Hyballa en zag dit niet aankomen.’”

Dat gelooft Hendriks in elk geval niet. “Hij doet alsof hij in een concern zit met duizend man. Maar je hebt een algemeen directeur. Een technisch directeur. Ton Lokhoff, trainer geweest van NAC. Teammanager John Karelse, trainer geweest van NAC. En Pierre van Hooijdonk in de Raad van Commissarissen. Die hebben super korte lijnen. Die weten wel van de hoed en de rand. Dus ga dan niet vertellen dat het een verrassing was: dat is complete onzin.”

Ook moet NAC Breda naar zichzelf kijken, gezien het grote aantal trainers dat de revue gepasseerd heeft in de laatste jaren. Daardoor is Hendriks ook kritisch op de rol van technisch directeur Maas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JeanM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

NAC is gewoon één groot rattennest geworden. Daar worden de laatste jaren echt alleen maar foute beslissingen genomen en degenen die daar mede verantwoordelijk voor zijn blijven zitten. Ben benieuwd wat ons nationale bullshit-orakel anex dorpsidioot over deze trainer te vertellen heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen