Jan Smit: 'KNVB buigt voor Feyenoord; 0 procent kans dat De Klassieker wordt verplaatst'

25 september 2023, 23:14
Foto: © ProShots

Jan Smit baalt van het besluit om de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord woensdagmiddag uit te spelen. Daardoor moet het duel tussen Ajax en FC Volendam, dat eigenlijk op woensdagavond gespeeld zou worden, verplaatst worden. Volgens Smit, de voorzitter van Volendam, is de KNVB gebogen voor Feyenoord.

"De algemeen directeur (Dennis te Kloese, red.) en jurist (Joris van Benthem) van Feyenoord rijden naar Zeist, Arne Slot rept voor de camera over competitievervalsing en de KNVB buigt als een knipmes", verzucht Smit in een interview met De Telegraaf. Hij noemt de gang van zaken 'krankzinnig'.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Smit gelden voor Feyenoord schijnbaar andere wetten; normaliter wordt een gestaakte wedstrijd 'op het eerst volgend beschikbare moment in het speelschema ingehaald', legt hij uit. "Helaas heeft het er alle schijn van dat bepaalde clubs voor de KNVB belangrijker zijn dan andere."

De KNVB staat wel klaar voor Feyenoord, maar niet voor Volendam, denkt de voorzitter. "Stel je nou eens voor dat het andersom was geweest. Ajax - Volendam was zondag gestaakt en woensdag zou Ajax - Feyenoord op het programma staan. Hoe groot was dan de kans dat de Klassieker zou worden verplaatst? Nul procent. Dus dit is puur de grote club pleasen ten koste van de kleine. Iets waar AZ de KNVB al veel langer van beticht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jan Smit heeft gelijk. Volendam is hier de dupe van.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

En dat komt door wie dan schizo. Door die 'fans' van jou club . Door jou club die niks deed terwijl ze het wisten . En jij de gek nog lachen om de netten bij feyenoord . Nee dat is alleen in 010 tokkie volk etcetc . Weet je waar de 1e echte tokkies vandaan komen joh clown :020 joh pannekoek !. Tuurlijk wordt volendam ajax verplaatst ,zie ook wat fcjel zegt . Verder is het organiseren van ajax feyenoord ook zonder publiek moeilijker dan ajax volendam . Is een wedstrijd van een compleet andere status . Dat smit nu tegen jullie wil zegt alles over de staat van je club . Dat zelfs volendam veel kans ruikt . Het is schaamteloos dat jou club zelfs nu boos is en denkt iets te mogen zeggen en vinden . Dat de knvb weer niet straft . Dat die randdebielen gewoon naar ajax volendam mochten ,en dat ajax dat ook toe had gelaten . Als ze gelijk hadden gekregen en ajax feyenoord in november was afgewerkt . Al met al schizo denk eens na voordat je je domme smoel open trekt

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gewoon 0-3 en klaar .

familieharbers03
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

mee eens!!

rb04
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

rotterdam is het grootste tuio feyenoord tokkies nr1

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Heerlijk die ergernis van jou kneusje. Ik lach me te barsten. (en je blijft maar happen op alles wat ik schrijf hahahaha domoor) Oh en trouwens: bij jou derderangs clubje doen ze al jáááren niks zinnigs tegen alle geweld van hun eigen tuig. Iets met een pot en een ketel. Bij jullie loopt het grootste tuig van NL rond en iedereen weet het.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Weer inhoudelijk nul

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Rb04 zoek het op . Maar we zondag gezien hoe lief jullie zijn . Verder ontkend niemand van feyenoord dat het bij ons niet gebeurd . Dat deden jullie wel

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Toch maar weer eens even vragen wie en vooral waar "wij" beweren dat dat in Amsterdam niet gebeurd. Nou, waar dan??? Je hebt NUL antwoord want het is weer eens helemaal niet waar wat je zegt. Wie is hier nou de schizo? Ik lach je uit meisje. Happertje. Clown.

Tim
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Voortaan stadion ontruimen en doorspelen

Klantenservice
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Is het niet gewoon zo dat er binnen 72 uur gespeeld moet worden?

familieharbers03
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

jan smit wordt ook met de seconde gekker!! dan moet je niet feyenoord maar die kut supporters?? van ajaks aanpakken die hebben voor deze klotezooi gezorgd! wat een sukkel

ronson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jan Smit, je kan beter blijven zingen, ook al ben je daar ook geen ster in. Dit ligt toch niet aan Feyenoord! Reglement schrijft voor dat een gestaakte wedstrijd uitgespeeld moet worden in de week erna. Dit is overmacht. Natuurlijk kunnen jullie de verwachtte drie punten niet ophalen in Amsterdam, maar blijft nederig svp. Feyenoord heeft andere belangen dan de nummer 18 van de eredivisie. Dat Feyenoord niet in november wil spelen is toch logisch gezien het programma? Ajax ligt nu op z'n rug en kan afgemaakt worden. 0-3 als eindstand was makkelijker geweest en had Ajax gespaard. Nu wordt het morgen nog 0-5 met die gatenkaas. Een troost: volgend jaar is er weer een Eurovisie songfestival, kan je je domme commentaar daar slijten. Maar goed, je komt ook uit Noord-Holland en daar heeft Feyenoord het altijd gedaan. Kijk eerst eens wie de oorzaak waren van deze staking. Een stelletje randdebielen uit Amsterdam e.o.

K. Daffie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax had er ook voor kunnen kiezen om woensdag om 14:00 de klassieker uit te spelen. En dan om 21:00 tegen Volendam te spelen. Als veroorzaker van deze ellende mogen ze best wat inschikkelijk zijn en wat minder arrogant.

Performance
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

komen conditioneel nog wat te kort om tegen een topploeg te spelen en daarna een 3E klasser

Performance
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

dat heeft Jantje Smit dus goed gezien, Volendam is net als een Hoofdklassertje, de grote clubs spelen wel even een ander niveau dat 10X meer zijn Tol heeft geëist, Jantje, ga lekker je eigen liedjes zingen, wel daar in Volendam blijven graag want als je de Feyenoord supporters tegen je krijgt heb je denk ik een probleem

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het was simpel opgelost geweest, Stadion leeg maken of op een zachte manier of op een harde manier en de wedstrijd gewoon op de avond uitspelen , Nu is de KNVB in deze ook fout met hun achterlijk gedoe met staken om een bekertje. staken om vuurwerk is te begrijpen maar haal heel de F site leeg, zet ze vast en speel de wedstrijd gewoon uit. gaat dit niet dan naar maandag in de kuip en dan had Volendam gewoon op woensdag kunnen spelen en AJAX moet niet zielig doen is tekort op elkaar, zijn profs. We krijgen nu hun zin. de harde kern van de F-site en zowel Feyenoord als Volendam worden de dupe door super slecht beleid van de KNVB maar tja we zijn niet anders gewent van hun

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen