Potentieel rampzalig blessurenieuws voor Feyenoord richting de Champions League

10 september 2023, 21:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ayase Ueda heeft het trainingskamp van Japan verlaten met een blessure. De spits van Feyenoord kan daarom dinsdag niet in actie komen tegen de nationale ploeg van Turkije.

De Japanse voetbalbond (JFA) bevestigt het voortijdige vertrek van Ueda. De aanvaller wist zaterdag nog te scoren in de eerste helft van het duel met Duitsland (1-4 zege), maar moest na een klein uur spelen gewisseld worden. Hij had last van zijn linkerbeen.

Artikel gaat verder onder video

"Het was heel frustrerend om tijdens de wedstrijd tegen Duitsland gewisseld te moeten worden", zegt Ueda. "Ik hoop dat ik goed herstel en weer mooie resultaten kan boeken met de nationale ploeg. Ik zal hard werken, zodat ik weer op het veld kan staan." Dinsdag speelt Japan in Genk een oefeninterland tegen Turkije, maar die gaat dus voorbij aan Ueda.

Ueda zal zich nu weer melden bij Feyenoord. Het is voor de club te hopen dat zijn blessure meevalt, want anders dient zich een serieus spitsenprobleem aan in de Champions League. Santiago Giménez is immers geschorst voor de eerste twee wedstrijden tegen Celtic (19 september) en Atlético Madrid (4 oktober).

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Misschien eerst fff afwachten of het wel iets ernstigs is fc update .

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ach ja Feyenoord kan ook zonder Ueda toch ?

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Gaat niet om een speler maar met al die wedstrijden tussen de competitie door lopen de clubs tegen problemen aan en wie betaald het gelag, de club en de speler. De FIFA en EUFA moeten eens meer nadenken over de opzet van de wedstrijden. Er worden maar wedstrijden gepland en steeds meer nieuwe toernooien bedacht dat spelers veel meer risico's nemen te koste van de clubs en de eigen competitie maar helaas die bobo's denken alleen maar aan macht en geld. Het wordt tijd dat clubs geen een speler meer gaan afstaan aan deze soort wedstrijden vandaag een interland en een paar dagen wee naar de competitie. Waar slaat dat nu op a.s. Dinsdag in Genk een wedstrijd tussen Japan en Turkije. Wat heeft zo'n wedstrijd voor nut terwijl enkele dagen later de competitie weer verder gaat. Je belast daar de spelers mee en de clubs.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen