Ronald Koeman hakt knopen door en laat deze twee spelers tegen Griekenland buiten de selectie

7 september 2023, 11:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Micky van de Ven en Ian Maatsen meldden zich begin deze week voor het eerst bij het Nederlands elftal, maar zullen donderdagavond in de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland nog niet hun debuut maken. Ronald Koeman laat de nieuwkomers namelijk buiten zijn selectie voor het treffen met de Grieken. Dat blijkt uit een update van de Oranje-selectie op de site van de UEFA.

Van de Ven maakte in het afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij VFL Wolfsburg. Hoewel de verdediger in juni niet kon voorkomen dat Jong Oranje tijdens het EK Onder-21 na de groepsfase al naar huis moest, bekroonde hij een ijzersterk seizoen met een toptransfer naar Tottenham Hotspur. De Noord-Londenaren telden tientallen miljoenen euro's voor hem neer. Van de Ven stelt zijn nieuwe club vooralsnog niet teleur. De Nederlander heeft een basisplaats en kreeg lovende kritieken voor zijn eerste optredens in de Premier League. Die bleven niet onopgemerkt. Koeman nam hem op in zijn selectie voor de kwalificatieduels met Griekenland en Ierland.

Artikel gaat verder onder video

Maatsen kan eveneens terugkijken op een uitstekend seizoen. De vleugelverdediger werd door Chelsea verhuurd aan Burnley, waarmee hij kampioen werd op het tweede niveau van Engeland en promotie naar de Premier League bewerkstelligde. Burnley had Maatsen maar wat graag definitief overgenomen van Chelsea en op Deadline Day leek een deal in de maak, maar Maatsen bleef bij Chelsea. Daarvoor kwam hij vooralsnog pas 116 minuten in actie, verdeeld over vier wedstrijden. Koeman selecteerde hem desondanks voor het 'grote' Oranje.

Maar tot een debuut voor Van de Ven óf Maatsen zal het donderdagavond tegen Griekenland nog niet komen. Koeman riep weliswaar 25 spelers op voor de kwalificatieduels, maar mag er 'slechts' 23 selecteren voor een wedstrijd. Heel verrassend is het niet dat Van de Veen en Maatsen buiten de boot vallen. Niet alleen omdat beide spelers nog hun debuut moeten maken. Koeman heeft achterin voldoende te kiezen. Quilindschy Hartman, die evenals Van de Ven en Maatsen voor het eerst bij het Nederlands elftal zit, kan tegen Griekenland wél zijn debuut maken. De vleugelverdediger van Feyenoord behoort volgens de UEFA tot de selectie voor het belangrijke treffen met de Grieken.

Koeman verklapte woensdagmiddag op de persconferentie dat Mark Flekken in het Philips Stadion onder de lat staat. Klik hier voor de vermoedelijke opstelling van Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is die koppige Koeman te verwijten dat hij snel opdondert met zijn vieze vriendjespolitiek. Een koppige geniepige man als hij bestaat er niet. Zelf laat hij het Nederlands Elftal in de steek voor Barcelona waar hij gefaald heeft en komt dan slijmerig terug bij het Nederlands Elftal. De KNVB had hem nooit meer mogen aanstellen nadat hij de boel in de steek gelaten heeft. Hij flikt nu het zelfde met Frimpong en laat v.d. Ven afvallen ten koste van zijn grootste vriend Blind die niet eens rijp meer is op ballenjongen te zijn. Grote schande is het dat zo iemand nog bondscoach mag en kan zijn. Niet voor het Nederland Elftal we hopen allemaal dat ze door gaan maar Koeman gun ik het zeker niet.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft Nederland niet 'in de steek' gelaten. Hij had in zijn contract een clausule staan dat als Barcelona kwam, hij daarheen kon. Daar is de KNVB mee akkoord gegaan, dus dan weet je dat dat risico bestaat. Hij heeft Barcelona eerder afgewezen om bij Nederland te blijven, heeft de kwalificatie voor het EK afgerond en is een half jaar later toen Barcelona weer kwam alsnog gegaan, toen ook het EK met een jaar uitgesteld was en er dus even niet gespeeld werd.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met of zonder clausule, hij heeft oranje gewoon in de steek gelaten voor Barcelona waar hij is ontslagen vanwege de slechte resultaten en daarna op hangende pootjes terug komen met zijn slijmerige houding. Het was voor hem een grote eer , walgelijk gewoon ! Deze zelf ingenomen en onbetrouwbare bondscoach is hypocriet. En na zijn mislukte avontuur bij Barcelona heeft hij er tot nu toe helemaal niks van gebakken.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben het helemaal met jou eens, Koeman is onbetrouwbaar , hypocriet en heeft dictatoriale trekjes. Er zijn trouwens betere en jongere coaches die wel loyaal en betrouwbaar zijn.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je weet toch wel het verschil tussen links en rechts neem ik aan; Frimpong is een RECHTERvleugelverdiger, Daley Blind een LINKERvleugelverdediger en Micky van de Ven is een LINKER centraleverdediger. Alle drie spelen ze niet omdat er op alle genoemde posities al een dubbele bezetting staat. RV Dumfries en Geertruida, LV Ake en Blind en LCV van Dijk en Ake. Leuker kan de bondscoach het niet maken en ze winnen vanavond met 2-0 van de Grieken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen