Steven Bergwijn had deze week nog contact over late transfer

5 september 2023, 21:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Tot deze week aan toe is er contact geweest over een vertrek van Steven Bergwijn (25) bij Ajax. De aanvaller, pas één seizoen actief in de Johan Cruijff ArenA én door de nieuwe trainer Maurice Steijn benoemd tot eerste aanvoerder na het vertrek van Dusan Tadic, heeft op de nominatie gestaan om in het kielzog van meerdere sterren Europa te verruilen voor Saudi-Arabië.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano dinsdagavond op X - voorheen Twitter. "Hij was één van de namen op de lijstjes van de Saudische clubs deze zomer", onthult de Italiaanse journalist. "Er hebben gesprekken plaatsgevonden, maar er was geen kans op een groen licht", vervolgt Romano. In tegenstelling tot Bergwijn trokken deze zomer wel grote namen als Karim Benzema, Neymar en N'Golo Kanté naar Saudi-Arabië. Ook Georginio Wijnaldum tekende, in zijn geval bij het El-Ettifaq van trainer Steven Gerrard en zijn voormalig Liverpool-ploeggenoot Jordan Henderson, in het kapitaalkrachtige land.

Artikel gaat verder onder video

Met zijn berichtgeving bevestigt Romano het nieuws waarmee FCUpdate-journalist Mounir Boualin in juni en later in augustus van dit jaar naar buiten kwam. Boualin wist te melden dat meerdere clubs bij Ajax geïnformeerd zouden hebben naar de diensten van Bergwijn. Hoewel de transfermarkt in Saudi-Arabië, net als in een aantal andere landen, nog even open is, lijkt het deze maand niet meer tot een vertrek van Bergwijn uit Amsterdam te komen. Althans, volgens Romano is het 'aannemelijk' dat de interesse in de momenteel geblesseerde aanvaller in 2024 opnieuw de kop op zal steken.

Bergwijn keerde zoals gezegd in de zomer van 2022 terug bij Ajax. De 29-voudig international van Oranje (zeven goals) speelde in de jeugd ook al voor de recordkampioen maar brak uiteindelijk door in het shirt van PSV. In Eindhoven speelde hij zich in de kijker van Tottenham Hotspur, dat hem voor dertig miljoen euro naar Londen haalde in de winter van 2020. Anderhalf jaar later telde Ajax 31,25 miljoen euro neer om hem terug te halen naar de Eredivisie. In zijn eerste seizoen kwam hij tot 45 wedstrijden in alle competities, waarin hij zestien keer scoorde en zes assists achter zijn naam kreeg.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Erg jammer dat het niet gelukt is.

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

STOP NOU S MET DAT ‘VOORHEEN TWITTER’!!!!!!!!!! Een twix was vroeger een raider, Datsun werd Nissan en T-Mobile Odido. Get over it!!

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker net zoals die vluchters Tadic, Klaassen en Blind. Allemaal nep. Bij Feyenoord zie je bij veel jongens de echte clubliefde nog wel.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klaassen en Blind hadden geen uitzicht op redelijk wat speeltijd, dus geen weglopers wat mij betreft. Tadic (jarenlang meest waardevolle speler) werd door eigen supporters (zo noemen ze zich) uitgekotst. Dus niet echt terechte opmerking. Maar ik snap je frustratie als je ziet wat er voor terugkomt.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft wannabee supporters. Ze lopen nu weer met bosjes weg en willen er plotseling niet meer bijhoren. Alleen bij Feyenoord echte supporters.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach hou toch op met je Feyenoord. Herinner je je nog de tijd van Van den Herik ? De bestorming van het Maasgebouw ? De hoodies tijdens de training ? Ja nu gaat het redelijk, landskampioen wel gegund, maar Europa daar heb ik mijn twijfels over. Ja als je als supporter 14 jaar wil wachten op een titel tja......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen