Ten Hag baart opzien met uitspraak over Bayern-ster: 'Typisch Nederlandse arrogantie'

21 september 2023, 12:22
Foto: © TNT Sports

Sommige voetbalfans verbazen zich over uitspraken van Erik ten Hag voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Manchester United (4-3). De trainer van Manchester United liet bij TNT Sports blijken geen hoge pet op te hebben van de verdedigende kwaliteiten van tegenstander Alphonso Davies.

De oefenmeester werd gevraagd waarom hij Facundo Pellistri, normaliter een wisselspeler, de kans gaf op de rechterflank. Pellistri was daar de directe tegenstander van Davies. “Pellistri doet het al langere tijd heel goed. Hij moest uit Zuid-Amerika komen (in de interlandperiode speelde Pellistri voor Uruguay, red.) en dat is een flinke reis. Het is niet echt eerlijk om hem juist dan de kans te geven”, legde Ten Hag uit.

Artikel gaat verder onder video

“Vandaag denk ik dat het tactisch gezien ook een goed moment is. Zij hebben Davies, die heel aanvallend is ingesteld. Die heeft veel snelheid. Pellistri kan gelijke tred met Davies houden, zowel verdedigend als aanvallend. Hij heeft de kwaliteiten om aan te vallen. Davies is geen geweldige verdediger, en met zijn dribbels kan het een mooie wedstrijd voor hem worden”, voorspelde Ten Hag.

De uitspraak over Davies valt niet bij iedereen in goede aarde. Supporters van andere clubs spreken op X hun verbazing uit over de woorden van Ten Hag. "Typische Nederlandse arrogantie", klinkt het bijvoorbeeld. Of: "Hij is een Nederlander, die zeggen waar het op staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen