Valentijn Driessen deelt complottheorie rond Ajax: 'Normaal ben ik er niet van'

8 september 2023, 21:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / Talpa

Valentijn Driessen heeft in de podcast Kick-off van De Telegraaf een aan hem toegespeelde complottheorie gedeeld. Ajax, René Zegerius, Dilan Yesilgöz-Zegerius en Pier Eringa hebben een hoofdrol in deze theorie.

René Zegerius, de man van VVD-premierskandidaat Dilan Yesilgöz-Zegerius, werd deze week samen met acht andere leden voorgedragen voor de bestuursraad van Ajax. Waar Zegerius komt, vertrekt mogelijk Pier Eringa. De voorzitter van de Raad van Commissarissen wordt genoemd als de mogelijke opvolger van politiekorpschef Henk van Essen.

Artikel gaat verder onder video

"Ik kreeg een complottheorie toegespeeld over onder meer Zegerius, de man van de premierskandidaat van de VVD. Hij komt natuurlijk waarschijnlijk in de bestuursraad van Ajax. De tegenzet zou zijn dat Pier Eringa misschien wel naar de politie gaat. Hij wordt benoemd of aangesteld door de minister van Justitie en Veiligheid (Yesilgöz-Zegerius, red.)", aldus Driessen. "Het complot zou zijn dat Ajax haar man aanstelt en omgekeerd de voorzitter van de Raad van Commissarissen een hoge functie bij de politie kan bekleden. Dit werd mij toegespeeld. Ik dacht: nou, het is toch wel leuk. Normaal ben ik er helemaal niet van."

Mike Verweij verwijst de complottheorie naar de prullenbak. "Het slaat helemaal nergens op, want Pier Eringa heeft 0,0 invloed op de aanstelling van René Zegerius", stelt de Ajax-watcher. "Of Pier Eringa naar de politie gaat? Ik weet het niet, maar ik denk dat een hoop mensen binnen Ajax dat hopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen