Valentijn Driessen dient Louis van Gaal van repliek: 'Als een oude rancuneuze man...'

5 september 2023, 17:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor de uitlatingen die voormalig bondscoach Louis van Gaal maandagavond deed over de uitschakeling met Oranje op het afgelopen WK in Qatar. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat de gewezen keuzeheer van het Nederlands elftal overkomt 'als een oude rancuneuze man.'

Van Gaal deed zijn uitlatingen tegenover de camera's van de NOS toen hij aanwezig was bij de uitreiking van de Eredivisie-awards in Utrecht. In zijn ogen werd zijn elftal uitgeschakeld door Argentinië omdat de FIFA op voorhand al besloten had dat Lionel Messi in Qatar Wereldkampioen moest worden. "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen, en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden, dan denk ik dat het allemaal vooropgezet spel is", sprak Van Gaal onder meer.

Artikel gaat verder onder video

Driessen denkt dat het Van Gaal zo hoog zit dat hij zijn indrukwekkende loopbaan niet met een wereldtitel kon afsluiten, dat hij nu de glans van de prestaties van Messi en zijn teamgenoten probeert te halen. "In plaats van Lionel Messi als grootste voetballer aller tijden de volledig verdiende credits te geven voor de wereldtitel trachtte hij voor de camera van de NOS de prestatie van de Argentijn te bagatelliseren", schrijft Driessen in zijn column.

En dat siert de oud-bondscoach bepaald niet, zo vindt Driessen. "De grote, altijd zo eerlijke Louis van Gaal suggereerde een duister complot bij de FIFA om Messi aan de wereldtitel te helpen. En vooral Van Gaal zijn eeuwige roem te ontnemen", benoemt hij het motief dat Van Gaal met zijn uitlatingen zou hebben. Daarbij zou ook meespelen dat Argentinië nooit aan Van Gaal als bondscoach heeft gedacht én het feit dat hij met meerdere spelers uit het Zuid-Amerikaanse land overhoop lag in zijn tijd als clubtrainer. Zo mislukte Angel Dí María onder Van Gaal bij Manchester United en zag de Nederlander in zijn tijd bij Barcelona weinig in de fijnbesnaarde Juan Román Riquelme.

"Het mislukte WK heeft hem zo beschouwd zodanig aangegrepen dat zijn zicht op de werkelijkheid van het WK ernstig is vertroebeld", concludeert Driessen dan ook. Van Gaal zou er juist goed aan doen zijn eígen functioneren tegen het licht te houden, schrijft de journalist die denkt dat de trainer "zijn kwalijke rol als coach in de kwartfinale tegen Argentinië met enkele serieuze tactische missers blijkbaar uit zijn geheugen heeft gewist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

kokonut
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Elke keer dat hier weer een stukje van Driessen staat, moet er weer een foto bij van dat misselijke mannetje. Kunnen julle daarmee stoppen a.u.b . Gewoon stoppen met Driessen en de Mos.

Adrie de jong
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens,zo makkelijk en ze zitten er iedere keer naast ,,om te lachen deze 2 verbannen met hun zeer domme opmerkingen beiden gefrustreerd....

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen heeft soms ook nog wel eens gelijk . Wij scoorde niet zo snel omdat we een kut systeem speelde ,en niemand van topniveau voorin hebben lopen meneer v gaal . Gewoon jammer dat v gaal zo'n slechte verliezer is .

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Valentijntje, hou toch is je irritante bakkus is dicht!!!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hier iemand die rancuneus is dan is het wel Driessen bijgestaan door zijn drekvriendje Derksen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen