VEB komt met nieuwe aantijgingen tegen Mislintat: 'Lijkt topje van de ijsberg'

26 september 2023, 23:43
Foto: © ProShots

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) komt met nieuwe aantijgingen jegens de door Ajax op straat gezette Sven Mislintat. De gewezen directeur voetbalzaken zou 'de meeste' van de twaalf spelers die hij afgelopen zomer naar de Johan Cruijff ArenA haalde 'hebben verzocht om te kiezen voor zaakwaarnemer Arthur Beck', zo meldt de NOS.

De omroep onthulde eerder dat Beck als zaakwaarnemer had bemiddeld in de transfer van Sosa, die voor acht miljoen euro overkwam van VfB Stuttgart. De Duitser is echter ook voor drie procent aandeelhouder van het door Mislintat opgerichte Matchmetrics, waarvan de ontslagen Ajax-directeur met 35 procent van de aandelen het grootste belang bezit.

Artikel gaat verder onder video

VEB-directeur Gerben Everts kwam in het Radio1-programma NOS Langs de Lijn aan het woord over de andere elf deals die Mislintat afgelopen zomer namens Ajax sloot: "De transfer van Sosa lijkt het topje van de ijsberg", aldus Everts. "Er zijn aanwijzingen dat er meer aan de hand is. Er schijnen appjes te zijn aan spelers die vlak voor de transfer te horen kregen dat ze hun droomtransfer niet kunnen maken als ze niet overstappen naar Beck. Dat is in de voetballerij misschien gebruikelijk, maar kan niet bij een beursgenoteerd bedrijf", besluit de bestuurder.

De uitspraken van Everts zijn in lijn met die van Telegraaf-clubwatcher Mike Verweij, afgelopen vrijdag in de podcast Kick Off. "De deksel is nu van de beerput afgehaald", sprak de journalist nog vóór de ontspoorde Klassieker van zondag en het daaropvolgende ontslag van Mislintat. "Je hebt best nog wel kans dat er nog heel veel bovenkomt. Ik kreeg gisteren alleen al drie tips over dingen die niet zouden deugen bij Ajax en door Mislintat", aldus Verweij op vrijdag.

De VEB kwam eerder op de dinsdag in het nieuws toen diezelfde NOS de hand wist te leggen op een brief die op de burelen van Ajax belandde. Daarin vraagt de vereniging om opheldering over het onderzoek dat Ajax naar de handel en wandel van Mislintat heeft ingesteld via een externe forensische accountant. Ook wordt de directie en de raad van commissarissen gemaand om daar de grootst mogelijke spoed achter te zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Opmerkelijk en verdacht, maar geen hard bewijs dat hij er financieel aan verdiend zou hebben. Wel reden om afscheid te nemen.

Exitium
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nog niet. Genoeg van deze aanwijzingen en Ajax zou aangifte kunnen doen, en dan is de kans best aanwezig dat er concrete bewijzen boven tafel komen.

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het is niet te geloven dat dit zover heeft kunnen gebeuren Dat sven Mislintat een vrijbrief heeft gekregen om te doen wat hij maar wou De raad van bestuur kan nu echt niet meer aanblijven

Pier Eringa Annette Mosman Jan van Halst Jorit Hendriks Susan Lenderink

Stap op De aandeelhouders moeten er nu echt een punt achter zetten en eisen dat de raad nu weg gestemd wordt

Koempel
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ongelofelijk die hebzucht van die man, als hij zijn werk integer had gedaan had hij ook makkelijk een miljoentje per jaar kunnen binnenharken!

familieharbers03
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

ach een ding! ze mogen volgend jaar toch weer naar eindhoven! de plaatselijke fc eindhoven maar ff zonder gekheid! moeten die gasten niet werken of zijn het allemaal steuntrekkers?? en wat voor actie? stickers plakken of wc potten die niks terug kunnen doen kapot maken? net als in de kuip?? stelletje hersenloze gasten!

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Goedemorgen familie, wat jij schetst en je afvraagt geldt voor supporters van alle clubs of alleen voor de door jou zo intens gehate Ajax ? Denk eerst wel goed na dat ook jouw club deze onverwachte ellende ooit kan overkomen of in mindere mate al overkomen was, want dan klinkt jouw viool wel anders.

familieharbers03
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

mijn cluppie is niet zo corrupt!

Waarom19
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Interessant gedoe van de VEB. Zij zijn gek van aandacht en opruien. Net zoals de sport redactie van de Telegraaf

familieharbers03
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

dat wordt degraderen!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen