Vermoedelijke opstelling Oranje: in ieder geval één (noodgedwongen) wijziging

10 september 2023, 08:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal speelt zondagavond tegen Ierland de tweede en tevens laatste wedstrijd van de interlandperiode. Bondscoach Ronald Koeman heeft na de overtuigende zege op Griekenland weinig reden om aan zijn elftal te sleutelen, maar gaat dit noodgedwongen toch doen. Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Ierland.

Het Nederlandse doel zal in Dublin hoogstwaarschijnlijk worden verdedigd door Mark Flekken, die eerder deze week tegen Griekenland de plek van de geblesseerde Justin Bijlow overnam. Achterin kan Koeman geen beroep doen op Geertruida. De verdediger van Feyenoord liep zaterdag bij de afsluitende training een blessure op en is niet fit genoeg bevonden om in actie te komen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Geertruida wordt vermoedelijk vervangen door Matthijs de Ligt.

Artikel gaat verder onder video

Ook staat er nog een klein vraagteken achter de naam van Nathan Aké. Hij moest donderdagavond de wedstrijd tegen de Grieken vanwege een blessure vroegtijdig beëindigen. Het ligt in de lijn de verwachting dat Aké aan de aftrap zal verschijnen, daar hij weer volledig met de spelersgroep heeft getraind. De defensie wordt gecompleteerd door Denzel Dumfries, Virgil van Dijk en Daley Blind.

Op het middenveld lijkt Koeman vast te houden aan Frenkie de Jong, Marten de Roon en Xavi Simons. Voorin zijn er waarschijnlijk basisplaatsen voor Cody Gakpo en Wout Weghorst. Joey Veerman, die na de wedstrijd tegen Griekenland vader werd van zoon Frenkie, zal gewoon deel uitmaken van de wedstrijdselectie. De wedstrijd tussen Ierland en Nederland wordt in het Aviva Stadium gespeeld en gaat om 20.45 uur van start.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Flekken; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, Simons, De Roon; Gakpo, Weghorst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ondanks een mooie 3-0 tegen het vreselijk zwakke Griekenland heeft iedereen toch kunnen zien dat Blind op links absoluut niets toevoegd. Alle aanvallen gingen over rechts. Op links werd vertraagd en teruggepassed. zet daar een echte wingback

KingCrimson
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dat Blind nog steeds wordt opgesteld is gewoon vriendjespolitiek. Volgens mij is Koeman ook dikke maatjes met papa Danny.

Jentje Hofma
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

KingCrimson: Schandelijke insinuatie. Je moet toch wel een bepaald karakter hebben om met eeen dergelijke reaktie te komen.

Bean
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

ach die crimson gast is een beetje de 'jan boskamp' van fcupdate. Nooit serieus nemen dus. hij is 1 groot levende trol.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zie jij dan een andere reden waarom Blind überhaupt bij de selectie zit, laat staan in de basis staat?

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wordt weer afzien . Blij dat volgende week de competitie weer is . Tuurlijk hoop ik dat we winnen en naar het ek gaan . Maar deze spelers, en hoe we vaak spelen, het is zo saai en voorspelbaar . Ook de reacties van de analisten . En dan ook nog die carnavals fans ik krijg er de kriebels van . Met teams uit het verleden (zonder of met minder feyenoorders ) had ik veel meer . Deze generatie is niks Geertje er niet in vind ik ook prima . Snel herstellen Feyenoord is belangerijker

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Helemaal eens GTSB. Dat oranjelegioen met bosjes wortelen op hun kop is om je kapot te schamen. Roemenië had geloof ik ooit een mooi spandoek tegen oranje. Your'e no fans. You are a Clowns. Of zoiets. En idd deze generatie heb ik ook niks mee. Ik denk er niet over om voor mannetjes als depay en Lang Bergwijn. Te gaan juichen.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Clowns is iets koninklijks toch 🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen