Vertonghen raakt in opspraak in België en laat via X van zich horen

5 september 2023, 14:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jan Vertonghen kwam afgelopen weekend in opspraak op de Belgische voetbalvelden. De ervaren verdediger van Anderlecht botste met bestuurder Dimitri De Condé, die een duw kreeg van de oud-Ajacied. Ook gedurende het duel RC Genk - Anderlecht was er veel onderlinge onsportiviteit, maar voor Vertonghen is de zaak alweer klaar.

“Veel zaken gebeurd in emotie gisteren tijdens en na de wedstrijd die niet hadden moeten gebeuren, ook langs mijn kant. Dimitri Decondé gesproken. Kous af”, schrijft de hoofdrolspeler zelf op X na het duel van afgelopen weekend. Na het duel ging het mis tussen beide heren, die met elkaar in de clinch raakten.

De oorzaak van de ruzie zou al in de pauze van het duel zijn ontstaan, toen het bestuur van RC Genk de international van België zou hebben belaagd. “Je bent een schande voor het Belgische voetbal”, zouden ze richting Vertonghen hebben geroepen. De verdediger zou Christopher Bonsu Baah zijn eerste gele kaart hebben aangesmeerd, die na een kwartier zijn tweede gele prent kreeg en met rood moest vertrekken.

Na het duel ging het dus mis tussen De Condé en Vertonghen, die vrij snel na het incident door het stof ging en zijn excuses aanbood. De Condé zou dat vooralsnog niet hebben willen doen, zo schrijven de Belgische media. In België overweegt de voetbalbond nog of er een vervolg moet komen op deze actie. Uiteindelijk werd het duel gelijk geëindigd. Tolu Arokodare maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker namens de thuisclub (1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen