Aanstaand algemeen directeur Alex Kroes toch al bij deze keuzes betrokken bij Ajax

12 oktober 2023, 07:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Alex Kroes speelt op de achtergrond wel degelijk al een rol bij Ajax. Hoewel Louis van Gaal als adviseur de technische touwtjes in handen heeft, is het goed denkbaar dat daarin al overlegd wordt met de toekomstig algemeen directeur.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad én werd eerder door Rob Janssen ook al beweerd. De zaakwaarnemer vertelde dat het gebeurde, waarbij er niet direct rekening gehouden wordt met het concurrentiebeding met AZ. “Aanstaand algemeen directeur Kroes wordt op de achtergrond, voor zover zijn concurrentiebeding bij AZ dat toelaat, bij de beleidsmatige keuzes betrokken”, maakt het AD dat voorbehoud nog wel.

Artikel gaat verder onder video


De ochtendkrant denkt dat Kroes dus wel rekening houdt met zijn afspraken met AZ. Dat Louis van Gaal de voor Kroes oude bekende Marijn Beuker naar voren schuift, heeft het fiat van de aanstaand algemeen directeur, die op papier pas in maart 2024 start. “Beuker is ook geen onbekende van Kroes. (…) Bovendien loopt zijn huidige werkvergunning in 2024 af. Ook als het aan Kroes en Van Halst ligt, wacht hij daar niet op.”

Beuker werkt aan een project voor tien jaar in Schotland, waar hij al tweemaal promoveerde met Queen’s Park. Als het aan Van Gaal, en Kroes dus ligt, maakt hij die periode niet vol. Naast Beuker, Danny Blind heeft Van Gaal ook geadviseerd om de functie van technisch directeur, dit jaar ingevuld Sven Mislintat, in tweeën splitsen bij Ajax. Mogelijk was Kroes ook daar al bij betrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen