Ajax kondigt terugkeer van Danny Blind aan

23 oktober 2023, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft maandagochtend via de officiële kanalen bevestigd dat Danny Blind terugkeert in de Raad van Commissarissen. Hij wordt voor de functie voorgedragen tijdens een te organiseren Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Het betreft een voordracht tot benoeming voor een dienstverband tot 2027. Kortgeleden liet de 62-jarige Blind al doorschemeren oren te hebben naar een terugkeer bij Ajax.

Artikel gaat verder onder video

Blind gaat zich bij Ajax bezighouden met technische zaken. Die rol werd ingevuld door Jan van Halst, die in september tijdelijk werd aangesteld als algemeen directeur van Ajax, totdat Alex Kroes overkomt van Ajax. Hij vindt dat hij door zijn huidige functie niet kan terugkeren in de Raad van Commissarissen.

De Ajax-icoon treedt op voorspraak van Louis van Gaal toe in de Raad van Commissarissen. Eerder werden Michael van Praag en Leo van Wijk voorgedragen.

Blind heeft allerlei functies bij Ajax vervuld. Tussen 1986 en 1999 was hij speler van de Amsterdamse club. Daarna is hij als (jeugd)trainer, directeur spelersbeleid, hoofd jeugdopleidingen, technisch directeur en RvC-lid Ajax van dienst geweest.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Ajax zijn ze helemaal de weg kwijt. Ze kunnen wel andere mensen binnenhalen, maar de sportieve resultaten zullen niet verbeteren . Zolang Maurice Stein aanblijft. Maar ja, bij VI en de Telegraaf weten de voetbal professors het allemaal zo goed. Ha ha ha..,., de andere clubs liggen in een deuk.

Eaglemind
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik lees hier iedere keer weer: Steijn is de schuldige, Steijn moet weg maar niemand schrijft wie in hoe dan wel Ajax weer op de rit moet zien te krijgen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zal toch niemand verbazen dat van Hooijdonk aan de poten van Steijn zaagt, gezien hun non relatie. Als Steijn ontslagen wordt, zal diens opvolger een gevestigde en gerenomeerde coach moeten zijn en dat weet van Gaal als geen ander ook. Dus die naam moet al in zijn hoofd zitten en er moeten zelfs al contacten zijn gelegd want Ajax kan zich geen weken permitteren zonder hoofdcoach. Van Gaal zal een dergelijke coach er bij voorbaat van moeten overtuigen dat die in een gestructureerde organisatie terechtkomt, anders zal zo iemand echt niet instappen bij Ajax op dit moment. Tot die tijd zal van Gaal noodgedwogen achter Steijn moeten blijven staan, bij gebrek aan de juiste vervanger.

Martijn79
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn moet werken met dit stelletje amateurs, dit gaan geen 1 trainer op de rit krijgen, geen 1.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee, daar ga je de oorlog mee winnen....

infielder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsjah wat moet je erover zeggen. Bij gebrek aan beter... Heeft NL sowieso naar de klote geholpen. Alleen maar dieptepunten die ik mij kan herinneren bij het Nederlands elftal.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hele voorspelbare zet van Louis. Bestuurlijk lijkt het op papier nu redelijk op orde als we Kroes al meetellen. Interessanter wordt het wat er de winterse transferperiode gebeurt. Zou Daley nu al in het vliegtuig zitten? ;-)

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het bilmaatje van Louis, dus dit was wel te verwachten.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe moeten we een reactie uit de mond van mister van Hooijdonk nog serieus nemen. Die man heeft zoveel wrok tegen Steijn vanwege meerdere voorvallen in het verleden. ALs die man zijn mond open doet dan moet ik toch denken wat ben je een grote kleuter van Hooijdonk alleen vanwege het feit van je zoon bij een andere club. Het is een mooi gezegd van niet lullen maar poesen en dat mag jij doen bij de schoenen van Steijn. Dan over Blind benoemen tot RvC. Heeft die man het ooit slecht gedaan?? Heeft die man geen kritiek gegeven op AJAX??? is het geen man met kennis??? Ja hij ligt bij van Gaal in zijn schoot maar is er wel een met een AJAX verleden goed of slecht hij bezit wel het DNA van AJAX ondanks ik hem niet mag. Ik vermoed als hij er eerder had gezeten de gehaalde spelers er nooit waren gekomen. En dan hoor ik hier vaak Sar noemen als schuldige, Doe eens niet zo zielig en beschuldig die man niet, toen het goed ging was hij een afgod voor iedereen en heeft veel betekend voor AJAX. De beste stuurlui staan aan wal zoveel kritiek je hier van iedereen hoort maar zelf presteren is er ook niet bij. Steijn moet ontslagen worden dat is bij elke vereniging meteen de trainer er maar uitgooien. Of die er iets aan kan doen dat hij zoveel spelers in zijn schoot geworpen heeft gekregen waar niemand ooit iets van gehoord heeft. Maak er maar een tem van, van amateur spelers.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bedoelt Stein is een achterbakse rat. Geeft niet hoor, type foutje !!

Figaro
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Begrijpelijk dat een ieder een zwarte Piet zoekt voor deze ongelofelijke situatie maar we moeten wel de echte schuldigen verantwoordelijk houden. Er zijn nog twee individuen welke nog actief zijn bij de club en zo snel als mogelijk moeten verdwijnen: Jan van Hals en Maurits Hendrks. Dan houd ik de financieel directeur buiten schot omdat zij niet verantwoordelijk is voor het voetbal technische beleid.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen