Arno Vermeulen: 'Ajax heeft opvolger Steijn misschien al in huis'

9 oktober 2023, 19:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS

Arno Vermeulen denkt dat John van ’t Schip weleens de nieuwe trainer van Ajax kan worden, indien Maurice Steijn wordt ontslagen. De commentator van de NOS noemt bij Voetbalpraat echter ook de naam van Danny Blind.

Zondag werd duidelijk dat Van ’t Schip bij Ajax deel gaat uitmaken van het technisch management. “Ze hebben Van ’t Schip nu al in huis gehaald. Het kan best meespelen dat hij daarom is binnengehaald, dat je al een alternatief in huis hebt”, zegt Vermeulen bij het programma van ESPN. “Danny Blind zou Ajax natuurlijk prima naar een veel betere positie kunnen leiden dit seizoen, maar ik denk niet dat hij het wil doen. Hij is dik met Van Gaal en is een goede trainer die verstand van voetbal heeft en er een lijn in kan brengen.”

Artikel gaat verder onder video

Kenneth Perez denkt anderzijds niet dat Blind ‘goed leiding kan geven’. “Ik geniet ook van hem als analist, maar ik denk niet dat hij hoofdtrainer kan zijn. Je moet een groep ergens naartoe brengen. Ik denk dat Blind theoretisch geweldig is: hij heeft veel opgestoken van Van Gaal en heeft een eigen voetbaalvisie. Maar dat is niet alles. Als hoofdtrainer moet je mensen motiveren en ze ergens in laten geloven. Ik denk niet dat hij de oplossing is.”

Vermeulen ziet Blind vooral als interim-trainer. “Maar ook een interim-trainer moet iemand zijn die voor een sterke verbetering zorgt”, antwoordt Perez. Vermeulen reageert: “Hij is in ieder geval wel in staat om een tactisch plan te maken dat wordt uitgevoerd. Dit seizoen is grotendeels verloren, dus je moet zorgen dat je op een relatief normale positie eindigt en volgend seizoen met een toptrainer wel de goede kant op gaat.”

Blind was tussen maart 2005 en mei 2006 al hoofdtrainer van Ajax en won met de club de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. In het seizoen 2005/06 eindigde Ajax onder zijn leiding als vierde, op 24 punten van kampioen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alsjeblieft niet die heeft nergens lang gezetten Overal vroegtijdig weg of weg gestuurd Ajax zoek dan Alsjeblieft een trainer type Zidane of conte

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee Frank de Boer weer terug naar Ajax

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Danny Blind als trainer? Heeft als hoofdcoach alleen maar gefaald. Van Marwijk? Als je toch afwijkt van het Ajax DNA ga dan voor Advocaat. Ook met hem ga je geen kampioen meer worden, maar die zal het qua positiespel in ieder geval een stuk beter neerzetten.

DM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wim Jonk

Gertuz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al die suffe reacties zoals van Arno Vermeulen, Driessen en nog meer, gaan nergens over. Ze proberen elkaar af te troeven met domme opmerkingen.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze vreselijke arrogante man Arno Vermeulen met de meest monotone stem die iedereen ergert moet zijn smoel houden. Deze man heeft 0% verstand van voetbal en is de slechtste voetbalcommentator allertijden.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens Ajax moet grote schoonmaak houden alle zomer aan kopen zo snel mogelijk opruimen en eigen jeugd spelers gebruiken in plaats van dure buitenaardse spelers die niets kunnen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen