Brazilië stelt teleur, Neymar bekogeld door eigen supporters

13 oktober 2023, 09:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © X

Brazilië is in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK van 2026 tegen het eerste puntverlies aangelopen. In Cuiaba hield Venezuela de Brazilianen enigszins verrassend op een 1-1 gelijkspel. Na afloop van de wedstrijd was Neymar het mikpunt van de Braziliaanse supporters.

De Goddelijke Kanaries van bondscoach Fernando Diniz kwamen na rust nog wel op voorsprong door toedoen van Arsenal-verdediger Gabriel Magalhães, die een hoekschop van Neymar tegen de touwen kopte.

Het bleek echter niet voldoende om de volle winst te pakken. Vijf minuten voor tijd moesten de Brazilianen voor eigen publiek de gelijkmaker van Eduard Bello toestaan. De 27-jarige aanvaller, die uitkomt voor het Mexicaanse Mazatlán FC, deed dat overigens op bijzonder fraaie wijze: met een omhaal wist hij Manchester City-doelman Ederson te passeren.

Na de wedstrijd richtte een deel van het publiek de pijlen op Neymar. De topscorer aller tijden van de Braziliaanse ploeg, die afgelopen zomer Paris Saint-Germain verruilde voor het Saudische Al-Hilal, kreeg bij het verlaten van het veld een beker popcorn naar zich toegegooid.

Door het gelijkspel staat Brazilië na drie gespeelde wedstrijden op zeven punten, waarmee de vijfvoudig wereldkampioen nu tweede in de kwalificatiereeks staat. Koploper Argentinië behield wél de maximale score; door een vroege treffer van Nicolás Otamendi werd Paraguay in Buenos Aires met 1-0 verslagen. Van de tien Zuid-Amerikaanse landen plaatsen liefst zes zich rechtstreeks voor de eindronde van het WK, dat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico zal worden afgewerkt. De nummer zeven krijgt bovendien de kans om zich via een intercontinentaal play-off toernooi eveneens te kwalificeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen