Derksen voorspelt bloedbad in Ajax-selectie door terugkeer Van Gaal

4 oktober 2023, 10:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / Talpa

Het zou Johan Derksen niet verbazen als Louis van Gaal Ajax gaat adviseren om afscheid te nemen van meerdere spelers die afgelopen zomer door Sven Mislintat naar Amsterdam zijn gehaald. Dinsdagavond werd bekend dat de 72-jarige Van Gaal de Raad van Commissarissen van Ajax gaat adviseren over voetbaltechnische zaken.

Derksen voorspelt aan tafel bij Vandaag Inside weinig goeds voor de spelers die door Mislintat zijn aangetrokken. "Als hij nou écht goed gaat analyseren wat er zit, dan komt hij ongetwijfeld tot de conclusie dat Ajax twaalf spelers met een vijfjarig contract heeft die niet van het Ajax-niveau zijn. Geef ze maar een vrije transfer, laat ze maar opsodemieteren. Je vangt er geen geld voor terug. Je moet je verlies gewoon nemen, dan kun je een heel nieuw elftal gaan opbouwen."

Artikel gaat verder onder video

Mislintat haalde in de zomerse transferperiode twaalf spelers naar Ajax. Slechts drie van hen hadden afgelopen zaterdagavond een basisplaats tegen RKC Waalwijk: Josip Sutalo, Gastón Ávila en Carlos Forbs. Diant Ramaj, Anton Gaaei, Jakov Medic, Borna Sosa, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Chuba Akpom en Georges Mikautadze begonnen de wedstrijd op de bank. Sivert Mannsverk behoorde vanwege een blessure niet tot de selectie.

Van Gaal gaat Ajax adviseren omdat hij zijn oude club in deze lastige tijd graag wil helpen. "Mijn leven speelt zich voor een groot deel af in Portugal ​en dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur. ​Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de RvC​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn. De sportieve weg ​omhoog moet worden ingezet en daar ​kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren", gaf hij aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Teun
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Gaal als adviseur?? Wat een ongelofelijk domme zet, laat deze narcist lekker in Portugal!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nederland is toch ook mooi. Louis heeft ook een leuk optrekje in Noordwijk. Hij kan dan met zijn narcisme D. en D. lekker zuigen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een bejaarde ex trainer als adviseur van de RVC. Ha ha ha. Gaat Ajax dan ineens beter voetballen ? Ajax kan het hele bestuur wel vervangen maar dat verandert niks zolang de huidige KUT trainer blijft.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat Stein er uit geknikkerd wordt. Zo niet dan gaat Ajax met adviseur van Gaal ergens onderaan het rechter rijtje eindigen in de Micky Mouse competitie. Wie niet luisteren wilt moet maar voelen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax is een club met bejaarden en een kut trainer.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Waarom, het hele Nederlandse voetbal is bejaard, dat zag je gisteravond toch in Eindhoven ?

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp Johan Derksen wel er zullen spelers sneuvelen Die aankopen van Mislintat zijn tweede rangs spelers ze Kunnen het niveau niet aan en laten het niet niet zien En zijn het geld niet waard waar ze gekocht zijn het is verdampt verspeelde geld geweest Daar ziet ajax inderdaad niets meer van terug

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik Denk dat jij jet denk niveau ook niet aan kan .

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen is toch die vieze zwerver die nooit in bad gaat.

Onno
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dikdoenerij van Johan Derksen. Ik weet niet waar hij die overmoedigheid vandaan haalt.

Ajacio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sven Mislintat zou door alle clubs op een zwarte lijst gezet moeten worden Als een man die alleen maar eigenbelang nastreeft, en zeker niet het clubbelang Is een vieze graaier die elke club veel geld kost als ze hem binnenhalen Geen vertand van voetbal, maar wel van geld

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen