Ajax verrast: Louis van Gaal keert terug in adviserende rol

3 oktober 2023, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Louis van Gaal keert tóch terug bij Ajax. De oud-trainer van de Amsterdammers zal als adviseur van de Raad van Commissarissen fungeren, zo maakt de club dinsdagavond met een persbericht bekend.

Van Gaal werd de afgelopen tijd veelvuldig naar voren geschoven als de man die de rust in Amsterdam kan laten wederkeren. Zijn gezondheid - de oud-bondscoach werd recent opnieuw geopereerd aan prostaatkanker - laten het echter niet toe om een functie als bijvoorbeeld technisch directeur of commissaris te gaan bekleden, zo maakte Van Gaal recent bekend.

Artikel gaat verder onder video

Toch gaat Van Gaal zich dus wél bemoeien met de gang van zaken in Amsterdam. "Ik wil Ajax graag ​helpen", citeert de club hem in het perscomminiqué van dinsdagavond. "Mijn leven speelt zich voor een groot deel af in Portugal ​en dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur. ​Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de RvC​, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn. De sportieve weg ​omhoog moet worden ingezet en daar ​kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren", aldus Van Gaal.

Van Praag en Van Wijk zullen naar alle verwachting op 17 november, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, worden benoemd als respectievelijk voorzitter (Van Praag) en lid (Van Wijk) van de Raad van Commissarissen. Daarin nemen daarnaast ook de huidige leden Cees van Oevelen, Georgette Schlick en Annette Mosman een zetel in.

Van Gaal zal zich vooral op het voetbaltechnische aspect van het werk van de RvC richten. "Op deze wijze wordt de vacante positie van voormalig RvC-lid Jan van Halst ingevuld, die ​onlangs beslo​ot niet terug te keren in de RvC zodra zijn termijn als tijdelijke directeur algemene zaken bij Ajax afloopt", schrijft Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goede zaak om van gaal bij ajax beleidsplan te betrekken

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu maar hopen dat hij het wel voor elkaar kan krijgen om de rest van de RVC te bewegen om de nieuwe Directeur en een TD snel binnen te halen, praatjes van Louis die kennen we al, nu nog laten zien!!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu nog Dick Advocaat als trainer binnen halen en de 70 plus club is compleet. Doet me wel denken aan de eerdere situatie waarbij Cruijff adviezen gaf. Daar waren de meningen uiteindelijk ook over verdeeld

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt echt een srt van bejaardenhuis, Gelukkig kunnen die ouwelullen goed ouwhoeren. Geef Sjaak Swart ook een officiële functie, die heeft er echt kijk op. Iig blij dat er weer Ajax dna binnenkomt.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vraag me nu (even) af wie we anders hadden moeten nemen, daar jongere personen onder de 50 jaar vaak vooraf al geen verstand van het voetbal hebben ! !

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk dat er vanaf nu dankzij Louis nu naar voren kunnen kijken. De reeds behaalde resultaten bieden géén garantie op het verleden ! !

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet of je zijn laatste periode bij oranje gekeken hebt. Maar v gaal vind ik echt een oude man geworden . Verder zijn er sinds de laatste periode v praag heel wat dingen veranderd in het voetbal . Deze heren die in het verleden toppers waren op hun gebied nemen een risico . Ik had als ajax wat jongere ajax mensen gehaald . Op hun leeftijd kan er in een paar maanden toch weer veel veranderen

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is wel maar RVC, een controlerende rol of er door Halst/Kroes en de nieuw te komen TD geen rare beslissingen worden genomen. Daarvoor hoef je niet veel van het nieuwe voetbal te weten, alleen maar controleren of ze niet iets doms doen en ingrijpen als ze wel domme beslissingen nemen die de club schaden.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt mij wel handig als er ook jongete voetbalmensen inzitten . Maare ik vind het verder prima

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen