Driessen snapt niets van aanstelling bij Ajax: 'Dat is een groentje'

31 oktober 2023, 23:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Valentijn Driessen heeft grote twijfels bij de nieuwe tijdelijke functie van Kelvin De Lang bij Ajax. De hoofdscout kwam afgelopen zomer over van Manchester City en neemt ook feitelijk de rol van Klaas-Jan Huntelaar over om de transfer te doen in de komende tijd. De journalist van De Telegraaf snapt niets van dat besluit.

“Dat is een groentje”, brieste Driessen dinsdagavond bij Vandaag Inside over De Lang. “Die heeft nog nooit een transfer gedaan. En die gaat nu de transfers van Ajax doen? Bij Ajax kan alles momenteel. Dave Vos, de trainer die met Jong Ajax onderaan staat, die wordt hoofdtrainer met Hedwiges Maduro, die nog nooit een wedstrijd op het hoogste niveau heeft gecoacht.”

Artikel gaat verder onder video

Driessen snapt eveneens niets van het doorschuiven van De Lang. “Hij gaat de transfers doen. Dat bestaat toch niet?”, vroeg hij zich hardop af in de uitzending. In principe was Huntelaar de aangewezen persoon om het aan- en verkoopbeleid van de hekkensluiter van de Eredivisie deze winter te coördineren, maar zijn ziekmelding betekende dat Ajax intern op zoek ging naar een persoon die dat tijdelijk op zich kon nemen.

Jan van Halst gaf tekst en uitleg over het besluit om De Lang door te schuiven. "Hij gaat dat coördineren met een team om zich heen richting de eerstvolgende transferperiode. Er zijn meerdere mensen van de Toekomst die zich daarbij aansluiten. Ik houd daarvan: karakterspelers staan juist in deze tijd op", aldus de scheidend algemene directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang er geen echte opvolger is zal je het iemand moeten laten doen. Zolang Kroes er niet zit zal er geen echte opvolger komen denk ik.

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan me niet wijsmaken dat Kelvin De Lang De vrije hand krijgt hij wordt gewoon een pion moet alles overleggen

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geef deze manier een kans slechter kan het niet worden hoop dat hy zomer miskopen zo snel mogelijk op ruimt dan eigen jeugd spelers een kans geeft

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen