'Hoe Giménez af te stoppen? Gewoon schoppen, heel hard schoppen'

18 oktober 2023, 20:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ramon Hendriks en Nicolas Isimat-Mirin staan zaterdagavond (mogelijk) voor de zware taak om Santiago Giménez af te stoppen. De centrale verdedigers van Vitesse weten dat zij tot de tanden toe bewapend moeten zijn om de spits van Feyenoord van scoren af te houden.

Giménez beleeft vooralsnog een topseizoen en staat na acht wedstrijden in de Eredivisie op twaalf doelpunten. Hendriks is zaterdagavond mogelijk de aangewezen persoon om de Mexicaanse spits af te stoppen. Phillip Cocu heeft in het centrum van de verdediging plek voor twee verdedigers en moet kiezen tussen Nicolas Isimat-Mirin, Dominik Oroz en Hendriks.

Artikel gaat verder onder video

Hendriks, die door Feyenoord wordt verhuurd aan Vitesse, heeft op het trainingsveld al vaak tegenover Giménez gestaan. "Dat ging vaak wel goed", zegt hij tegen De Gelderlander. "Hij past zijn loopacties aan de positionering van de verdedigers aan. Hij weet ook exact wanneer hij dicht bij het doel moet staan of juist moet uitzakken. Op die zaken moeten wij inspelen."

"Ik heb ook wel ideeën hoe hem uit te schakelen, maar dat ga ik nu niet verklappen, haha", gaat Hendriks verder. "Duidelijk is dat we één-tegen-éénsituaties moeten voorkomen. Die kunnen dodelijk zijn. Als je compact staat, dicht bij elkaar, geef je altijd minder kansen weg."

Isimat-Mirin heeft ook wel een idee hoe Giménez afgestopt kan worden. "Haha, nou, gewoon schoppen. Gewoon heel hard schoppen. Nee, ik maak een grapje. Haha. We moeten gewoon alles geven. We zullen de beelden goed bestuderen en een strijdplan bedenken. Giménez schiet makkelijk. Met links en rechts, hè. Hij is sterk in het strafschopgebied. Snel. Dat wordt zaterdag hard werken voor ons, haha."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat het er meer aanligt hoe santi is zaterdag ,en dus terug komt van mexico. Plannetjes zullen de andere clubs ook wel hebben gehad .

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

maak me niet zo druk, Santi zal best gevolgen ondervinden van die trip maar Feyenoord en met name Slot heeft nog wel enkele verrassingen in petto, en dat schoppen of natrappen zaal tijdens de wedstrijd ook dan wel een gevolg krijgen dus dat raad ik ze ten sterkste af, de bus moet nog namelijk naar huis

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen