Borst: 'Hij kan er geen tyfus van, het is verdacht dat deze speler door Ajax is gekocht'

9 oktober 2023, 10:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN / ProShots

Hugo Borst had zondag al na een kwartier door dat het schier onmogelijk zou worden voor Ajax om AZ te verslaan. De journalist schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat iedere Ajacied onder zijn kunnen presteerde. De blik van Borst bleef tijdens de wedstrijd vooral hangen op Jakov Medic.

Medic was tegen AZ de vervanger van Josip Sutalo, die zich vanwege rugproblemen had afgemeld bij Maurice Steijn. "Ik hoorde mezelf in de tweede helft beweren dat de Kroaat er geen ene tyfus van kan. Beter was geweest om netjes te beweren dat de beste man bijna alle ballen breed en terug speelde en, als hij eens indribbelde of inpasste, het er lachwekkend of hopeloos uitzag", aldus Borst. "Medic kan niet verdedigen, hij kan niet opbouwen, hij kan niet voetballen. Het is verdacht dat deze speler door Ajax is gekocht."

Artikel gaat verder onder video

Borst vraagt zich af waar de val van Ajax eindigt. "Met degradatie? Over twee weken speelt de nummer 18 (FC Utrecht) tegen de nummer 16 (Ajax). Veel mensen vinden dat humor. Maar is het leuk om te dansen op een graf?", vraagt Borst zich af. "Wederopstandingen bestaan. Erg benieuwd wat mastodonten als Louis van Gaal en Michael van Praag vinden hoe dat zou kunnen. En of het eerder kan dan rond Pasen. En hoe dat dan moet gebeuren. Overwegen ze de trainer te ontslaan? Zou het dan beter gaan? Of iemand erboven? Henk ten Cate, Danny Blind? Krijgen die de rotzooi die Sven Mislintat kocht wel aan de praat?"

Het is vooralsnog onduidelijk of Steijn ook na de interlandperiode bij Ajax aan het roer staat. De trainer moet volgens Valentijn Driessen deze week een 'examen' afleggen bij Louis van Gaal. Het gesprek tussen Steijn en Van Gaal vindt naar verluidt maandag of dinsdag al plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja het is inderdaad wijzen naar iets wat bekend is, het is geen goede voetballer. Je zal het er in ieder geval de komende maanden mee moeten doen. Overigens geen verrassing want toe hij naar Ajax zou komen zei ik al hoe kan een speler van een club uit de 2e divisie van Duitsland een versterking zijn voor een topploeg uit Nederland? Nou makkelijk, dat kan helemaal niet. Net zoals dat niet kan uit de 2e divisie uit Engeland en uit de 2e divisie van Frankrijk. De belangrijkste vraag die echter nog wel een antwoord moet krijgen staat nog steeds open en er lijkt geen reactie te komen. Hoe zijn al deze spelers naar Ajax gekomen, zijn deze spelers allemaal wel gescout? Jongens uit Brazilië zou je minimaal 5x moeten gaan bekijken voor je er miljoenen aan uitgeeft, maar we hebben het nu over jongens uit Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Allemaal op zeer korte reisafstand. Als al deze spelers daadwerkelijk zonder ook maar 1 scoutingsrapport zijn gekocht.. Waarom zit een Jan van Halst er dan nog? Die als Technische man op die plek is neergezet is om transfers te beoordelen voor goedkeuring van de RvC. Die heeft dan toch overal ja op gezegd? Hoe kun je die nog steeds in dienst hebben en sterker nog als Algemeen Directeur zelfs.. Je moet het de komende maanden met de spelers doen die je hebt, maar Van Halst had al direct weg gemoeten.

Erik Dijkinga
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie is Tyfus hugo borst

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Overmars bepaalde de aankopen sinds hij weg is is heel die club naar de pleuris gegaan .Je zou kunnen zeggen Overmars zn bana foto is de ondergang van Ajax geweest . Ze kopen aan zonder te weten als de speler in de speelstyle van de trainer ligt . Dan krijg je nu dit . Dan ga je de style en de werkwijze van alle spelers die nieuw zijn moeten aanpassen. Beetje Vitesse style die van Chelsea enzovoort leende. Ze hebben shit gekocht en verwachtte dat Steijn het oplost. Echt te grappig, de sterkhouders van Ajax op het veld zouden veel meer de speelstyle erin moeten drukken bij de rest, maar dat doen ze niet.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

king balhaar je club is helemaal naar de shit JANKEN JANKEN JANKEN JIJ Nep ajax supporter keyboard ajax supporter

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tyfus meneer Borst moet u het voorbeeld geven van normen van fatsoen Tyfus is een bacteriële infectie die wordt veroorzaakt door eten of drinken van voedsel of water dat besmet is met de Salmonella typhi bacterie. Vind gewoon dat we een verbod moeten opleggen op stukjes van u aangezien dit toch geen commentaar is op voetballen en je zal het maar krijgen. Voor u niet te hopen maar ergens als u het in uw mond of gedachten hebt dan heeft u geen hersens in uw hoofd maar zaagsel. Totaal geen verstand nog uitstraling.

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Feyenoord hebben die Ajaxsupporters niet anders dan gedanst op Feyenoords graf, maar vanaf nu is het andersom, beste Amsterdamse Vrienden!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen