Johan Derksen heel mild voor Ajax en Steijn, maar komt ook tot enorm pijnlijke conclusie

5 oktober 2023, 23:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Johan Derksen is opvallend mild over het optreden van Ajax op bezoek bij AEK Athene. Waar de supporters behoorlijk kritisch waren op het optreden van de ploeg van Maurice Steijn, zag Derksen juist een hoop aanknopingspunten. Dat hij dat zag, was indirect juist weer een enorme belediging.

“Ik vond ze helemaal niet zo slecht”, was Derksen opvallend mild voor de Amsterdammers na het gelijkspel tegen AEK Athene (1-1). Op de vraag of het lek boven is, reageerde de Snor niet direct enthousiast in de warming-up van Vandaag Inside. “Maar dit wel leuk voor de trainer. Niet slecht voor een middenmoter van de Eredivisie”, deelde de voormalig hoofdredacteur ook een sneer uit aan de Amsterdammers. Als hij het op die manier heeft beoordeeld, is dat indirect ook een behoorlijk belediging.

Artikel gaat verder onder video

In de studio bij ESPN waren de analisten beduidend minder positief. Kees Kwakman zag aan de bal bijzonder weinig aanknopingspunten bij Ajax. “Er was gewoon géén positiespel”, was de keiharde conclusie van Kwakman. “We hadden het er vooraf over dat Ajax minder moet weggeven. En dat de ruimtes kleiner moeten worden. Dat zou je met elke selectie voor elkaar moeten krijgen. Ajax kan niet elke wedstrijd 24 doelpogingen tegenkrijgen”, gaf Kwakman juist directe kritiek aan het adres van Steijn.

Ook Dick Advocaat en Kees Jansma kwamen tot een heel andere conclusie. “Ze mogen blij zijn dat het 1-1 geworden is en niet 2-1 of 3-1”, analyseerde Advocaat, die de Grieken veel sterker vond dan Ajax. “Ik vind het jammer dat ik het weer moet zeggen, maar ik vond het niet veel wat Ajax liet zien”, was de harde kritiek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

benrooy
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hebben ze zeker de eerste helft buiten gestaan die slappe ouwehoeren

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou idd Ajax had ook ook 2 a 3-0 kunnen voorstaan. Dat zeg ik al meer. Op dit moment is alles afzeiken op Ajax. Terwijl iedereen weet dat alle goede spelers verkocht zijn. Dan hoef je niet te verwachten dat je sterren van t dak speelt. Vond overigens eerste helft in aanvallend opzich best goed. Zou trouwens die sosa op plek van taylor willen zien daar zit meer linkermidenvelder in dan back . En tevens mikautadze had ik liever gezien dan akpom . Ook daar zit meer in dan men denkt alleen krijgen de momenten niet. Steijn zorgt zelf voor de gehele onrust in het spel is mijn idee. Ook chivu begon zoals Sutalo en is ook goed gekomen net als met Ibrahimovic was t eerste jaar ook niets . Dus tijd geven ipv iedereen van eerste moment afzeiken. Daarin snap ik Jansma en advocaat ook niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je 100 mil uitgeeft mag je wel iets verwachten toch . Maar goed joh veel plezier ermee

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen