Marco van Basten verbijsterd: 'Die nummer 30 van Ajax! Wat doet hij?!'

2 oktober 2023, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Marco van Basten is stomverbaasd door een keuze die Gastón Ávila maakte in de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax. Voorafgaand aan de 1-1 van RKC, gemaakt door Michiel Kramer, besloot de verdediger op de doellijn plaats te nemen. Van Basten snapt niet waarom.

“Die man staat op de doellijn! Wat doet hij daar?”, vraagt Van Basten zich maandagavond af bij Rondo. “Dat is toch niet te geloven. Kom op man! Moet je kijken, die nummer 30. Die gaat achter de keeper staan, wat doe je daar nou?”

Artikel gaat verder onder video

Bart Vriends, zelf verdediger van Sparta Rotterdam, probeert de keuze te verklaren. “Er ontstaan altijd wat rare dingen als er angst en twijfel in een groep kruipt.” Vriends waarschuwt Ajax dat de prestaties eronder lijden als spelers te veel met zichzelf bezig zijn.

“Wat ik wel interessant vind: als je zoveel nieuwe spelers hebt die niet goed in hun vel zitten, is iedereen met zichzelf bezig. Er zijn weinig spelers die dat onder controle hebben en met het team bezig zijn. Als je een leider als Tadic hebt, en vier of vijf spelers die niet met zichzelf bezig zijn, dan ben je er al”, legt de Spartaan uit.

Bekijk het doelpunt van Kramer vanaf minuut 1.51 op YouTube.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen