PEC Zwolle is genadeloos en cancelt De Stentor na pijnlijk artikel over Bram van Polen

2 oktober 2023, 22:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Opmerkelijk nieuws vanuit Zwolle. De clubleiding van PEC heeft besloten dat regionale krant De Stentor voorlopig geen grote interviews meer mag afnemen met spelers van de Overijsselse club. De reden hiervoor is een pijnlijk artikel over Bram van Polen.

In dat artikel vermeldde De Stentor dat Van Polen nog lange niet aan het record van meeste wedstrijden voor PEC Zwolle zit. Dit in de veronderstelling dat de 37-jarige verdediger juist dacht dat hij aankomend weekend tegen Feyenoord het record zou gaan verbreken. De Eredivisionist zocht het uit en kwam met de pijnlijke conclusie dat Albert van der Haar 551 wedstrijden voor PEC speelde, terwijl de teller bij Van Polen pas op 486 staat.

Artikel gaat verder onder video

Merle Heppenhuis, clubwatcher van PEC Zwolle namens De Stentor, vertelt in de podcast Vak IJ dat PEC niet wilde dat deze informatie verwerkt zou worden in een artikel. Dit gebeurde uiteindelijk dus wel. “Het is nu eenmaal nieuws. Ook andere media schreven erover”, begint Heppenhuis. De Zwolse club dreigde al snel met drastische gevolgen. “Ze probeerden dat duidelijk te maken met appjes, die allemaal heel dwingend waren om het niet te publiceren.”

Die drastische gevolgen houden dus in dat De Stentor geen grote interviews meer mag afnemen met spelers van PEC. “Volgens de club heeft het niets met dat verhaal te maken, maar daar geloof ik weinig van”, zegt de clubwatcher. Heppenhuis geeft aan dat ze binnenkort in gesprek gaat met de club over de situatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De DPG Groep. Sensatie belust, dus toch publiceren gaat voor alles. De groep die van amateurscheidsrechters in het voetbal de geboorte- en woonplaats gewoon in een artikeltje propt.... geven niets om voetbal. Maar hoe meer kliks hoe beter...

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom zou je dit niet publiceren als het record gewoon niet klopt?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen