Perez stelt 'gevoelige' vraag: 'Moet de leiding van Ajax hem dit wel aandoen?'

31 oktober 2023, 08:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Kenneth Perez vraagt zich af of Ajax er verstandig aan heeft gedaan om John van 't Schip voor de rest van het seizoen als trainer aan te stellen. De oud-middenvelder verloor nog maar kortgeleden zijn vrouw Daniëlle, die op 55-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van endeldarmkanker. Perez vreest dat Van 't Schip in de loop van het seizoen nog een 'terugval' kan krijgen in zijn rouwproces.

In de uitzending van Voetbalpraat op ESPN van maandag zegt Perez: "Dit is best wel een gevoelig onderwerp denk ik, maar ik zat te denken, Van 't Schip is vandaag aangesteld. Een zware baan in de Nederlandse voetballerij. Ik snap heel goed dat hij dit wil en 'ja' zegt, maar ik vraag me echt af of de leiding van zo'n club hem dit eigenlijk moet aandoen, na zo'n groot verlies dat hij net geleden heeft?" Van 't Schip gaf bij zijn presentatie eigenlijk zelf al antwoord op die vraag. Hij vertelde tegenover onder meer De Telegraaf dat hij voor haar overlijden op 10 september nog met Daniëlle over een mogelijk dienstverband bij Ajax heeft gesproken, en dat zij hem daarin volledig steunde en juist aanmoedigde.

Artikel gaat verder onder video

"Dan zal hij zich misschien nu wel paraat voelen", vervolgt Perez, "hij zei ook iets over dat zijn vrouw het allemaal goed zou vinden. Ik sprak ook Hans Kraay voor de uitzending en die zei: Het was echt mooi hoe hij dat vertelde", maar de Deense oud-voetballer vreest tóch dat Van 't Schip later in het seizoen nog last kan krijgen van de gebeurtenissen. "Je hoort vaak van mensen die zo een dierbare hebben verloren dat een terugval misschien wel later komt. Is dat goed te combineren met zo'n belangrijke baan, waar iedereen elke dag wat van je wil? Moet de leiding van Ajax hem dit aandoen?"

Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels beaamt dat op de redactie van zijn krant dezelfde zorgen leven. "Hij doet het vanuit liefde voor Ajax en zijn vrouw staat erachter, maar je weet niet wat er gaat komen. Straks is het half januari en hij zegt: 'Ik voel dat ik er even twee weken uit moet'. Dat zou vanuit zijn situatie volkomen begrijpelijk zijn, maar je hebt wel 'ja' gezegd tegen een baan die 24/7 is met alle druk en alles eromheen." Daarnaast kondigde Van 't Schip alvast aan dat hij op 17 december in Australië bij de bruiloft van zijn zoon aanwezig zal zijn en daardoor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle aan zich voorbij zal laten gaan. Perez: "Normaal is een trainer 365 dagen bij de club, dan mis je heel vaak van dit soort mooie dingen in familiaire sfeer. Maar in dit geval snap ik ook dat de club niet zegt: Als je het doet kun je niet naar de bruiloft van je zoon."

Wijffels vervolgt: "Volgens mij kun je dit op een heel respectvolle manier best bespreekbaar maken." Presentator Vincent Schildkamp haakt in: "Er is ook heel veel aandacht voor geestelijk welzijn van trainers en spelers." Martijn Krabbendam, journalist bij Voetbal International, denkt dat het geen probleem is: "Hij komt op mij over als een rustige, bedachtzame trainer die ook gewerkt heeft terwijl zijn vrouw ernstig ziek was. Je weet het van tevoren nooit, maar hij is wel zo volwassen dat hij dit kan beslissen. En als hij denkt dat het kan, dan kan het toch?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Perez bedoelde in deze niet verkeerd, maar door dit aan de orde te stellen maakt hij van het probleem een agendapunt. Voorheen vond ik Perez aangenaam rustig en helder, maar de laatste tijd hoor ik zijn stem storend te veel door het programma heen. Het lijkt alsof hij de presentator is. Daarbij komt nog dat Perez net als Van der Vaart elders, altijd zijn gelijk door de andere gasten bevestigd wil worden.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wel een puntje, door je nu ergens op te storten en 24/7 met Ajax bezig te zijn, kan het rouwproces uitstellen en later nog een grote klap te verwerken krijgt. Al is dit voor ieder mens verschillend natuurlijk. Hoop dat het goed gaat voor Van "t Schip

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goku, idd is het voor ieder mens verschillend. Bij de één is veel met werk bezig zijn een oplossing, een oud-collega van mij moest meteen na de uitvaart van de ene naar de andere vergadering gaan en volgens hem leidt het veel af. Bij de ander is verwerking wat moeizamer, vol verdriet. Stel dat Van 't Schip nu niet die baan bij Ajax heeft, wat moet hij dan 24/7 met zijn "alleen zijn" doen ? Menselijker wijs gesproken hoop ik dat Van 't Schip voldoening met Ajax krijgt en Ajax weer op de rails krijgt, richting linker rijtje dan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen