René van der Gijp: 'Hij kan écht voetballen, het is jammer dat...'

19 oktober 2023, 23:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp baalt dat Neymar een nieuwe blessure heeft opgelopen en wederom lang uit de roulatie is. De Braziliaan moest zich woensdagnacht in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay noodgedwongen al voor de rust laten vervangen. Na het duel, dat resulteerde in een Uruguayaanse 2-0 zege, kwam naar buiten dat hij zijn kruisband én meniscus heeft gescheurd.

Het is alweer tien jaar geleden dat Europa écht kennismaakte met Neymar. De Braziliaan had zijn thuisland in de zomer van dat jaar verruild voor een avontuur bij FC Barcelona. Neymar had het in zijn eerste seizoen in Spanje erg lastig, maar groeide nadien als kompaan van Lionel Messi en Luis Suárez uit tot een van de beste voetballers ter wereld. Het Zuid-Amerikaanse trio bij FC Barcelona bracht de club naar grote hoogten. Maar na vier jaar had Neymar het gehad met altijd maar weer in de schaduw van Messi te moeten staan en vertrok hij naar Paris Saint-Germain.

Artikel gaat verder onder video

De Fransen maakten van de dribbelaar de duurste voetballer ooit, maar het huwelijk tussen PSG en Neymar werd een grote teleurstelling. PSG hoopte met Neymar de felbegeerde eindzege van de Champions League binnen te halen en haalde in de jacht op die prijs ook nog Kylian Mbappé én Messi naar het Parc des Princes, maar het mocht niet baten. Neymar worstelde tijdens zijn periode in Frankrijk elk seizoen wel met blessures en raakte geregeld in opspraak door zijn verrichtingen buiten de lijnen. Hij trok na het afgelopen seizoen de deur in Parijs achter zich dicht en verkaste naar Al-Ahli in Saudi-Arabië.

Dat kan naar alle waarschijnlijkheid pas na dit seizoen weer een beroep doen op Neymar. Hij viel woensdagnacht geblesseerd uit bij de nationale ploeg en moet vrezen dat het seizoen er voor hem dus al op zit. “Ik heb die wedstrijd zitten kijken. Hij is geen moment bij het doel geweest”, zegt Van der Gijp donderdagavond in Vandaag Inside. “Alle ballen op zijn eigen zestien opgehaald. Ik weet niet wat hij aan het doen is. En maar moeilijk doen en maar moeilijk doen. Ja, dan krijg je dit. Zonde man.”

Door zijn clubkeuzes en vele blessures dreigt de loopbaan van Neymar als een nachtkaars uit te gaan. En dat vindt Van der Gijp spijtig. “Hij kan wel voetballen, hè. Hij kan écht voetballen. Het is jammer dat niemand wat aan die hele ontwikkeling heeft kunnen doen. Dat vind ik zo jammer. Op een gegeven moment moet je toch tegen hem zeggen: ja, weet je vriend. Als jij elke keer die ballen achterin gaat ophalen en je verspeelt ze dan, dan hebben we er ook niet veel aan. Dat moet hij toch zelf ook wel begrijpen. Maar bij Barcelona was hij goed man. Kolere man”, aldus Van der Gijp.

Had Neymar bij FC Barcelona moeten blijven?

Laden...
166 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

avatar

Iedere dag moeten we vernemen wat mongool van der Gijp, en nu ook zijn vrouw van dingen vindt. Wat glijden we toch af in deze samenleving

F1JPSPecial
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens en die kijkcijfers zijn de gewoonweg prima. Het is echt zorgelijk aan het worden hier in Nederland.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is zorgelijk als mensen naar een tv programma wil kijken waar jij niet van houdt? Of zou het pas zorgelijk zijn als dit soort tv programma's niet meer mogen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen