René van der Gijp pakt Oranje-international minutenlang aan: 'Moet zich in alles verbeteren'

17 oktober 2023, 23:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Joey Veerman moet keihard aan zichzelf gaan werken wil hij de absolute top halen in het mondiale voetbal. Hoewel de PSV’er beschikt over een heel aardige trap, heeft hij nog veel meer niet, zo vinden René van der Gijp en Johan Derksen. In Vandaag Inside waren de twee analisten zéér kritisch op de middenvelder.

“Ik wil wel even wat zeggen over Veerman”, begon Van der Gijp zijn minutenlange verhaal in de uitzending. Volgens presentator Wilfred Genee kon de PSV’er beter de tv even uitzetten. “Ik hoop dat hij tegen Arsenal en Frankrijk heeft ervaren wat er echt nodig is, om op dat topniveau te komen. Daar zit hij bij lange na niet!”, aldus Gijp, die in eerste instantie nog dacht dat Veerman bankzitter was tegen Fransen. Genee verbeterde hem daar even later in.

Artikel gaat verder onder video

“Als ik hem was, zou ik nu echt gaan werken aan een betere conditie. Harder werken. Een betere balbehandeling krijgen. Sterker worden. Anders gaat Veerman straks naar Aston Villa en zit hij daar drie jaar op de bank”, deed Van der Gijp een voorspelling. “In aanleg heft hij het wel, maar hij moet in alles beter worden.”

Dat moet Veerman tegen Frankrijk en Arsenal zelf hebben gemerkt, stelt Van der Gijp. “Aan zijn handelingssnelheid moet hij werken. Zijn echte snelheid. Kracht. Fysiek. Dan word je een grote voetballer die Atlético Madrid bij de hand neemt, zoals Antoine Griezmann. Kijk naar Ziyech: dat was een goede voetballer met een goed techniek. Maar redt het niet bij Chelsea. Dan moet Veerman begrijpen dat hij zich in alles nog moet verbeteren. Anders blijf je een leuke speler voor PSV.” Volgens de oud-aanvaller heeft hij in potentie meer dan bijvoorbeeld Donny van de Beek, die op de bank wegkwijnt bij Manchester United.

Tafelgenoot Johan Derksen sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. “Veerman kan zich op basis van zijn techniek en inzicht handhaven tegen RKC Waalwijk. Maar hij mist alle agressie en snelheid”, aldus de analist. “Zo kan hij niet naar de Bundesliga, niet naar Engeland.” Özcan Akyol zag nog een nadeel. “Als hij gewisseld wordt, is hij boos. Volgens mij is hij erg ingenomen met zichzelf.” Daar snapt Van der Gijp niet veel van. “Hij is er nog bij lang en na niet.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ignace Offermans Udon Thani
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben het 100 % eens met de analisten. Reijnders toont hoe het wel moet.

avatar

De lul heeft weer een andere gevonden om af te kraken, dat van der Gijp dat moet zeggen, is zelf nooit verder gekomen dan PSV waar hij nog niet eens basis speler was. Geen enkele aanziende club uit het buitenland heeft ooit belangstelling laten blijken voor deze mafketel

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Xamach Neuchatel kort, Lokeren kort, trots op "vriendschap" van Gullit, steeds anekdotes over/met Ruud bij herhaling vertellen in VI, uitgekotst door Van Breukelen en door Gerets en andere spelers, irriteerde coach Hans Kraaij Sr. vanwege slechte discipline.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beukemap dat jij v gijp een lul vindt prima . Dat hij niet alles uit zijn loopbaan heeft gehaald is ook duidelijk . Maar als je hem hebt zien spelen bij psv en ja ook oranje . Weet je dat hij wel kon ballen . Dus hij is geen malloot die geen verstand van het spelletje heeft . Verder begrijpen veel mensen nog steeds niet dat in zo'n programma om je mening gevraagd wordt . Dat het programma scoort vanwege hoe deze mensen zijn . Als je hem niks vindt kijk of lees je het toch niet . Fc update leeft tegenwoordig van vandaag inside en de reacties daarop . Jammer !

avatar

Dus van der Gijp mag overal zijn mening over geven, en andere mogen dat niet over van der Gijp, want dan moeten ze maar niet kijken. Als van der Gijp iedereen een lul vindt dan moet hij misschien maar nier meer kijken, want hij zet zich iedere dag behoorlijk voor lul met zijn achtergrond.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beukemap, je reactie is transparant, helder en raak.

Szandor
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een IQ van hooguit twee cijfertjes en de diepgang van een surfplank.... Gijp in een notedop! Meer valt er echt niet van te maken...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen