Ronald Waterreus wijst topsporter aan die 'nog groter is dan Cruijff'

1 oktober 2023, 17:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ronald Waterreus vindt Johan Cruijff niet de grootste Nederlandse sporter aller tijden. Volgens de voormalig doelman is Cruijff inmiddels in orde van grootte voorbijgestreefd door autocoureur Max Verstappen, die onbedreigd afstevent op zijn derde WK-titel in de Formule 1.

In zijn column voor De Limburger schrijft Waterreus dat Verstappen ver boven zijn collega-coureurs uitsteekt. Hij geniet 'enorm' van Verstappen, en dat niet alleen om zijn attractieve rijstijl. "Denk dat blauwe racepak even weg en hij oogt nog steeds een beetje als de vlegel van even verderop in de straat. Het jochie dat op een achternamiddag prompt bij u aan kan komen bellen omdat hij per ongeluk een bal in de achtertuin heeft geschoten."

Artikel gaat verder onder video

Waterreus noemt Verstappen ‘de grootste sporter die ons land ooit heeft voortgebracht’. “Zijn voorkomen van stripheld met de zachte g, het zou bijna afleiden van de status die hij in amper vijf jaar heeft opgebouwd. Met straks drie behaalde wereldtitels in een van de grootste mondiale sporten is hij groter dan Jaap Eden. Groter dan Fanny Blankers-Koen. En, ja, wat mij betreft ook groter dan Johan Cruijff.” 

Volg het laatste nieuws over de Formule 1 via onze collega’s van GPFans!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja dug..cruif heb een wk finale verloren..iedereen die de finale wel wint is groter dan cruijf daarvoor is t een wedstrijd

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gaan we werkelijk voetballers vergelijken met coureurs die voor een zeer groot deel afhankelijk zijn van een auto en alle techniek die erachter zit? Compleet onzinnig. Waterreus is denk ik iets te trots op zijn Limburgse roots van hem en Verstappen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ronald Waterreus stond en staat bekend een anti Ajacied te zijn. En waarom ? Omdat meneer door de Ajaxspelers destijds niet serieus genomen werd en meneer Waterreus tot op het bot daardoor gefrustreerd werd. Als je de beelden van Waterreus als keeper terugdraait dan kun je zien dat hij een middelmatige keeper is, een Nick Olij is 2 maal beter dan hem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen