Sandro Tonali erkent illegaal gokgedrag en vreest voor jarenlange schorsing

18 oktober 2023, 10:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sandro Tonali heeft tegenover het Openbaar Ministerie in Turijn erkend dat hij op wedstrijden van zijn vorige werkgever AC Milan heeft gegokt. De middenvelder van Newcastle United moet daardoor serieus vrezen voor een langdurige schorsing.

In Italië houden de perikelen rondom gokschandalen de gemoederen bezig. In eerste instantie bekende Juventus-speler Nicolo Fagioli dat hij illegaal gokte op wedstrijden, wat hem op een schorsing van zeven maanden kwam te staan. Tonali wordt mogelijk nog veel zwaarder gestraft.

Artikel gaat verder onder video

Dit komt omdat Fagioli, in tegenstelling tot Tonali, niet op wedstrijden van zijn eigen club inzette. Laatstgenoemde beweert tegenover het OM dat hij alleen op wedstrijden van AC Milan gokte als hij zelf niet van de partij was. Hierdoor zou de 23-jarige Italiaan zich niet schuldig maken aan ‘sportief wangedrag’. La Repubblica meldt dat deze uitspraken van Tonali momenteel worden onderzocht.

De middenvelder van Newcastle United hoopt dat zijn schorsing daarom lager uit zal vallen. Mochten de beweringen van Tonali na onderzoek niet overeenkomen, wacht er een schorsing van minimaal drie jaar. Het gokschandaal in Italië is aan het rollen gebracht door onthullingen van roddeljournalist Fabrizio Corona. ‘De Koning van de Paparazzi’ wees naast Fagioli en Tonali ook Nicola Zalewski van AC Roma aan als schuldige.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen