Van Hanegem ziet Ajacied falen in de allerbelangrijkste seconde van het seizoen

22 oktober 2023, 21:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willem van Hanegem vindt het handelen van Kenneth Taylor voorafgaand aan de 3-3 bij FC Utrecht – Ajax onbegrijpelijk. Assistgever Ryan Flamingo ontsnapte aan de aandacht van Taylor en kon daarna de voorzet geven waaruit Jens Toornstra voor de gelijkmaker zorgde. Uiteindelijk won Utrecht de wedstrijd met 4-3.

Volgens Van Hanegem was de 3-3 een cruciaal moment: als die niet was gevallen, had Ajax wellicht hét moment beleefd waar de club zo naar snakt. “Denk hier nog even goed over na: Ajax zit op de bodem, een groot deel van Nederland verkneukelt zich al maanden om de bedroevende uitslagen. Dan kom je ook nog 2-0 achter in de Galgenwaard tegen een eveneens kwakkelend FC Utrecht en sta je als topclub echt op omvallen”, stelt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

“Maar je recht de rug en dankzij het vernuft van die jonge, talentvolle IJslander Kristian Hlynsson is het opeens weer 1-2 en 2-2 en later zelfs 2-3 uit een penalty. Dat is toch hét moment waar Ajax zo naar snakte? Waar ze iedereen weer het zwijgen kunnen gaan opleggen?”, vraagt Van Hanegem zich af. ““Dáár had Taylor moeten bedenken, ik neem onze ploeg nu op sleeptouw, ik ga gas geven tot de laatste snik. Als je dan zo makkelijk iemand uit je rug laat weglopen, dan is dat veelzeggend.”

Van Hanegem vindt het ‘gewoon niet kunnen’ dat een speler van Ajax op dit moment nog zo’n ‘vrijblijvendheid’ toont. “Dan besef je niet hoe de situatie is.” Hij vindt Taylor niet de enige schuldige aan het puntenverlies. “Hoe Josip Sutalo die bal inleverde voor de 4-3, dat is ook geen niveau. Maar dat gebeurt bij spelers en elftallen die er niet lekker in zitten. Maar gewoon niet meelopen met een tegenstander, dat is echt van een andere orde.”

Verdient Kenneth Taylor zijn basisplek bij Ajax?

Laden...
1014 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hè hè eindelijk noemt iemand man en paard: Taylor is niet ED-waardig, bij lagere clubs dan Ajax (ja ja ik weet het wel Ajax staat nu 17e) zal hij op de bank belanden. Ja ik heb nu wel mijn buik vol van die Sutalo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen