Verweij en Driessen vellen oordeel over zomeraanwinst: 'Ik denk dat hij het in dit Ajax gaat redden'

28 oktober 2023, 10:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/De Telegraaf

Sven Mislintat haalde afgelopen zomer twaalf nieuwe spelers naar Ajax, van wie veel nog geen onuitwisbare indruk hebben kunnen maken. De zomeraanwinsten krijgen wekelijks forse kritiek van onder meer Mike Verweij. Diezelfde Verweij vertelt in de Kick-off-podcast van De Telegraaf dat hij toch nog wel een aantal spelers ziet slagen bij de Amsterdammers.

Zo denkt de Ajax-clubwatcher dat Diant Ramaj, die hij na zijn optreden tegen Brighton & Hove Albion juist bekritiseerde, kan slagen bij Ajax. “Dan zeg ik misschien toch wel hem”, begint Verweij. De journalist denkt ook dat Branco van den Boomen, momenteel bankzitter, zich nog gaat verbeteren. “Ik denk dat hij het in dit Ajax redden.”

Artikel gaat verder onder video

De aandacht wordt eveneens gelegd op Sivert Mannsverk, die na zijn ongelukkige debuut tegen FC Twente niet meer bij de Ajax-selectie zat wegens een blessure. “Hij schijnt de nieuwe Frenkie de Jong te zijn”, zegt Verweij als presentator Pim Sedee meerdere oordelen over aankopen wil horen. “Die rechtsback die gisteren speelde (Anton Gaaei, red.) wordt uiteindelijk zo'n stoomlocomotiefje langs de kant”, denkt Valentijn Driessen.

Een speler waarvan Driessen nog twijfels heeft, is Carlos Forbs. “Ik dacht ook Forbs, maar die speelde ook niet goed (tegen Brighton, red.). Die speelde tegen een 37-jarige en is er totaal niet aan te pas gekomen.” Driessen heeft het hier over James Milner, die tegen Ajax 84 minuten meespeelde.

Gaat Branco van den Boomen het redden bij Ajax?

Laden...
805 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoals bij elke werknemer is een hogere die alles uit hem of haar uithaalt. Voor Ajax geldt hetzelfde. Er moet een trainersstaf voor de groep staan die met genoemde spelers aan het werk gaat en ook een staf die maling aan reputaties heeft zoals Berghuis, Bergwijn, Brobbey en Taylor. Rensch is al een beetje uit beeld, Gaai is hem al gepasseerd. Berghuis en co. mogen zo snel (in de winterstop) als mogelijk weg. Wie er in de plaats moeten komen is aan Ajax. Er zijn een paar bij Jong/Onder 18/Onder 17 die rijp voor de A1 zijn, kwestie van vertrouwen geven en intensief met hen gaan werken. Volgens mijn aanname is John van 't Schip niet de juiste coach voor een nieuw Ajax. Liever een Latino.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Liever een Latino." Want, die schreeuwen harder of zo ? Als Ajax terug wil naar het basis Ajax speltype, wat van Gaal er ook in wil pompen via Schip, wat zal een Latino trainer daar van terecht brengen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen