Xavi Simons en twee (ex-)Eredivisiespelers bij laatste 25 kanshebbers Golden Boy

12 oktober 2023, 21:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Xavi Simons (20) is de laatste Nederlander die dit jaar kans maakt op de prestigieuze Golden Boy Award, de prijs voor het grootste Europese talent onder de 21 jaar die jaarlijks wordt uitgereikt door het Italiaanse Tuttosport. Daarnaast staan er nog één huidige Eredivisie-speler én eentje die tot afgelopen zomer in Nederland speelde bij de laatste 25 kanshebbers.

Afgelopen jaar ging de prijs naar Barcelona-speler Gavi, die derhalve dit jaar niet meer mee kan dingen. Dat geldt dus wel voor Simons, die afgelopen seizoen indruk maakte bij PSV. De Eindhovenaren hadden hem graag langer gehouden, maar na een lange soap (blijft hij wel, blijft hij niet?) kondigde hij aan tóch terug te keren naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub besloot hem direct op huurbasis naar RB Leipzig te laten vertrekken, in de Bundesliga is Simons vooralsnog een groot succes.

Artikel gaat verder onder video

Naast Simons is ook zijn voormalig PSV-ploeggenoot Johan Bakayoko doorgedrongen tot de laatste 25 kanshebbers. De Belg brak onder Ruud van Nistelrooij eveneens door in Eindhoven en krijgt ook deze jaargang volop speeltijd van diens opvolger Peter Bosz. Daarnaast maakte hij inmiddels zijn debuut voor de nationale ploeg. Dat geldt ook voor de eveneens genomineerde Milos Kerkez, maar dan bij Hongarije. De linksback maakte indruk bij AZ en verkaste afgelopen zomer naar het Engelse Bournemouth; ook Kerkez zit bij de laatste 25.

Topfavoriet
De drie (ex-)Eredivisionisten lijken op voorhand echter niet de grote favoriet om Gavi op te volgen. Die eer is weggelegd voor Jude Bellingham, die afgelopen zomer van Borussia Dortmund overstapte naar Real Madrid en bij De Koninklijke wekelijks tot de uitblinkers behoort en al tien keer scoorde in evenzoveel duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen