'Ajax kan tegenvallende Sutalo in de winter alweer van de hand doen'

22 november 2023, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Josip Sutalo staat nog geen half jaar onder contract bij Ajax, maar kan de club mogelijk in de winter alweer gaan verlaten. De aankoop van toenmalig technisch directeur Sven Mislintat maakt nog geen denderende indruk in de Johan Cruijff ArenA, maar het Atalanta van Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer heeft volgens La Gazzetta dello Sport concrete belangstelling voor de Kroatisch international.

Ajax concurreerde afgelopen zomer met een andere Serie A-club om de komst van Sutalo: Fiorentina. De Amsterdammers telden uiteindelijk zo'n 20,5 miljoen euro neer om de dertienvoudig international over te nemen van Dinamo Zagreb, een bedrag dat door bonussen nog op kan lopen tot 23,5 miljoen euro. Zijn eerste maanden in Amsterdam verliepen echter bepaald niet vlekkeloos: Ajax stond na de nederlaag bij PSV (5-2) zelfs even onderaan in de Eredivisie en Sutalo oogst meer kritiek dan lof met zijn spel in het hart van de defensie.

Artikel gaat verder onder video

Het Atalanta van trainer Giam Piero Gasperini zou daar echter doorheen kijken, schrijft de roze sportkrant. De Italianen hebben wel een verklaring voor de teleurstellende prestaties van Sutalo in het rood en wit van Ajax: "Bij Kroatië is hij een zekerheidje, bij Ajax soms geen schim van zichzelf", signaleert de krant. "Zijn talent staat buiten kijf, maar op je 23ste is het moeilijk om meteen de leider te worden van een verbrijzelde spelersgroep - en kleedkamer. Want dat is Ajax vandaag de dag: een club die in niets minder dan chaos verkeert, iedereen zou het moeilijk hebben", wordt de situatie in Amsterdam geduid.

Alternatieven
Ajax zou volgens La Gazzetta mogelijk willen meewerken aan een bliksemvertrek van Sutalo, mits Atalanta een bedrag op tafel legt dat vergelijkbaar is met de door de Amsterdammers betaalde som. "De speler is niet tevreden, de club ook niet en men zou zich op andere namen willen concentreren", schrijft de krant, om vervolgens twee alternatieven voor Sutalo te noemen: Jorrel Hato en Jakov Medic. Eerstgenoemde beleeft inderdaad een stormachtige doorbraak die dinsdag zelfs leidde tot een debuut in Oranje op 17-jarige leeftijd, maar Medic heeft - behoudens zijn wereldgoal tegen Heracles Almelo op de eerste speeldag - nog maar weinig mensen kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten. Zijn laatste speelminuten in de hoofdmacht dateren alweer van een maand geleden, in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen AZ.

Moet Ajax meewerken aan een winters vertrek van Sutalo?

Laden...
1014 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gelijk verkopen in de winterstop

Cleplu
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beter Medic verkopen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ook die verkopen deze elftal wat ajax nu heeft deugde niet Totáál ongeschikt voor ajax

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nee hoor die blijft in Mokum word een topper . Gun hem de tijd .

Brigges
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hij gaat steeds beter spelen en is Kroatisch international. Die doe je niet na 5 maanden van de hand.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen