'Ajax zocht contact met Sampaoli over dienstverband als trainer'

19 november 2023, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © FCUpdate

Ajax heeft in de afgelopen periode contact gezocht met Jorge Sampaoli (63). De Argentijnse coach werd benaderd op het moment dat het heel slecht ging onder Maurice Steijn en was een van de kandidaten om de oefenmeester ter vervangen. Uiteindelijk kreeg John van ’t Schip de voorkeur bij de Amsterdammers. of het contact voor of na het vertrek van Sven Mislintat was, is niet bekend.

Met dat opmerkelijke bericht komt transferjournalist Rudi Galetti naar buiten. Er was contact tussen Ajax en Sampaoli, maar de club besloot uiteindelijk om Van ’t Schip naar voren te schuiven. Bijkomend probleem voor de oefenmeester was geweest dat hij alleen Spaans spreekt en daardoor moeilijk zou kunnen communiceren met alle spelers in de selectie van de Amsterdammers.

Artikel gaat verder onder video

Sampaoli was in de afgelopen jaren werkzaam bij onder anderen Sevilla, Atlético Mineiro, Olympique Marseille, wederom Sevilla en Flamengo, waar hij recentelijk werd ontslagen. Bij vrijwel alle clubs was de voormalig bondscoach van Argentinië maar relatief kort actief. Desondanks heeft Sampaoli internationaal gezien altijd nog een goede naam als trainer.

Sampaoli was eveneens een van de kandidaten om Fabio Grosso te vervangen bij Olympique Lyonnais, maar ook dat kwam uiteindelijk niet echt van de grond. De Italiaanse coach heeft het ontzettend zwaar bij de Franse club, maar is formeel nog altijd niet ontslagen. Ook pakte Lyon uiteindelijk niet door bij Sampaoli ondanks de sluimerende belangstelling.

Is Sampaoli een goede trainer voor Ajax?

Laden...
300 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax had beter Sampaoli kunnen aanstellen dan v t schip

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen