Alex Kroes vernietigend: 'Hij is een meesteroplichter, ik zou klappen hebben uitgedeeld'

15 november 2023, 20:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

In het boek Ajax in crisis, dat donderdag verschijnt, wordt toekomstig algemeen directeur Alex Kroes geciteerd. Hij blijkt bepaald niet onder de indruk van de afgelopen transferzomer en zou zelf andere keuzes hebben gemaakt.

Kroes, die naar verwachting in maart 2024 begint aan zijn klus bij Ajax, noemt de weggestuurde technisch directeur Sven Mislintat een ‘meesteroplichter, een charmante zwendelaar’. De afgelopen twee transferperiodes waren in zijn ogen ‘de slechtste uit de geschiedenis van de club’, zo schrijft Trouw op basis van inzage in het boek.

Artikel gaat verder onder video

"Vier linksbacks!”, doelt Kroes op het binnenhalen van Gastón Ávila en Borna Sosa, terwijl Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine al bij Ajax zaten. “Ik had mensen een klap in hun nek gegeven als ik er als algemeen directeur weet van had gehad. Vier linkerverdedigers en geen enkele rechtsbuiten. Het is echt verschrikkelijk.”

Ajax in crisis is geschreven door Menno de Galan en bevat ook details over Marc Overmars. De directeur voetbalzaken, die vertrok vanwege grensoverschrijdend gedrag, vroeg een paar weken na zijn aftocht of een terugkeer mogelijk was. Zes weken later ging hij echter aan de slag bij Antwerp FC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ajax had een hele goede rechtsbuiten: Francisco Conceição maar die heeft nooit een kans gekregen. Berghuis kan er ook spelen. Linksback is een raadsel, Koop je vorig jaar een LB voor 10 miljoen bij de concurent die zichzelf misschien de beste back van Europa vind. Haal je 2 middelmatige spelers voor 10-12 miljoen, een Argentijn van Antwerpen en een Kroatische bankzitter van een Duitse middenmoter. Nico terug halen was beter en goedkoper.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Zo eindelijk de Telegraaf van augustus uitgelezen heb ff geduurd maar we leven al reeds in nov dus ff bij blijven graag

FCJel
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Grote praat voor iemand die nog moet beginnen in z’n functie.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Precies fff scoren bij de fans

boyke
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Kroes, die naar verwachting in maart 2024 begint aan zijn klus bij Ajax, noemt de weggestuurde technisch directeur Sven Mislintat een ‘meesteroplichter, een charmante zwendelaar'. At’.Dat zijn nogal beschuldigingen mister Kroes die zijn eigen nog moet waarmaken. Ik zou als ik hem was een aanklacht tegen je indienen en hieruit blijkt al dat je een onbetrouwbaar iemand bent om een trap na te geven. Doet AZ dat bij jou soms ook kwal. Je bent achter de schermen al op alle fronten bezig tegen de afspraken in met AJAX. Over een jaartje zullen we jou ook eens stevig analyseren en je dan een trap na geven.

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Heerlijk die uitspraak van Kroes. Er komt nu weer een explosie aan reacties. Kroes dit Kroes dat. Alsof het voor Kroes wat uitmaakt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen