'Davy Klaassen kan Internazionale na 72 speelminuten alweer verlaten'

15 november 2023, 14:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Davy Klaassen wordt in verband gebracht met een overstap naar het Canadese Vancouver Whitecaps, dat uitkomt in de Amerikaanse MLS. De 30-jarige middenvelder verruilde Ajax afgelopen zomer voor Internazionale, maar komt in Milaan vooralsnog nauwelijks aan spelen toe. Toch zou hij zijn contract bij de huidige koploper in de Serie A uit willen dienen.

Volgens het X-account MLS Transfers heeft Vancouver, de nummer zes van de Western Conference in de MLS, de mogelijkheid onderzocht om Klaassen in de wintermaanden over te nemen van Internazionale. De middenvelder zou de club echter hebben laten weten dat hij zijn contract in Italië zou willen uitdienen. Dat loopt nog tot de zomer van 2024, waarbij de club bovendien een optie voor een extra jaar heeft. Desondanks zou Vancouver komende zomer opnieuw een poging willen wagen, zo leest het.

Artikel gaat verder onder video

Overigens spreekt de Duitse journalist Manuel Veth, die onder meer de Bundesliga volgt namens het Amerikaanse Forbes, de berichtgeving over Klaassen tegen. "Bronnen zijn verrast dat Vancouver Whitecaps aan hem gelinkt wordt", schrijft hij op X. "De club had en heeft geen interesse om de Nederlandse middenvelder te contracteren", zo weet Veth.

Sinds zijn overkomst maakt Klaassen nog maar sporadisch speelminuten bij Internazionale. Trainer Simone Inzaghi zette hem alleen in het Serie A-duel met Salernitana (0-4 winst) op 30 september in zijn basiselftal. Daarnaast mocht hij in de Italiaanse competitie kort invallen tegen Sassuolo (1-2 verlies) en Torino (0-3 winst) en in de Champions League-wedstrijden tegen Benfica (1-0 winst) en Red Bull Salzburg (2-1 winst). Zijn gebrek aan speeltijd kost Klaassen voorlopig zijn plaats in het Nederlands elftal, waarvoor hij op het WK in Qatar nog scoorde tegen Senegal maar sinds maart niet meer is opgeroepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kom lekker naar Je stad terug

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Omdat !!!

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Komt ook TE kort voor Oranje, mist snelheid!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen