'De zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer verloopt uiterst moeizaam'

30 november 2023, 08:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer verloopt uiterst moeizaam. John van ’t Schip werd aangesteld om het seizoen vol te maken als opvolger van Maurice Steijn, maar er wordt wel gezocht naar een permanente vervanger. Dat gaat echter niet soepel.

Met die informatie komt Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels naar buiten in de voetbalpodcast. Daarin werd de komst van Marijn Beuker naar Ajax besproken. “Het belangrijkste is dat hij aangesteld is. In technische zin gaat hij de jeugdopleiding weer opbouwen. Als je insiders spreekt, dan is er heel veel kapotgegaan bij Ajax de laatste jaren. Ze houden er rekening mee dat het wel twee of drie jaar duurt om weer op te bouwen.”

Artikel gaat verder onder video

Beuker gaat zich richten op de jeugdopleiding van de Amsterdammers. “Daarnaast komt er nog iemand die het aankoopbeleid gaat doen. De echte Overmars-rol”, zei Wijffels, die ook nieuws had over de trainerszoektocht. “De zoektocht naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen loopt, van wat ik ervan begrijp, heel moeilijk. De onderhandelingen met een nieuwe trainer zou Alex Kroes moeten doen, maar die is er ook nog niet.  Het is niet zomaar opgelost.”

Beuker is een oude bekende van Louis van Gaal, die als adviseur van de Raad van Commissarissen optreedt en zich achter de schermen met het personeelsbeleid van de club lijkt te bemoeien. De oud-bondscoach en trainer van Ajax werkte in zijn periode bij AZ samen met Beuker en zou hem bij de beleidsbepalers in Amsterdam warm hebben aanbevolen.

Moet Ajax langer doorgaan met John van 't Schip?

Laden...
1203 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Van t schip.moet lekker in de raad gaan zitten bij ajax ik denk zelf niet dat hij de juiste persoon trainer is voor ajax hoop nog dat Erik ten hag vrij komt

0laf
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Schip heeft dezelfde "makkelijke" reeks als Heitinga vorig seizoen. Ajax wordt een trainerskerkhof.

dilima1966
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Van de looi ook niet Die heeft het nergens goed gedaan Ook jong oranje verklotten

HarryPinas16
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Die flappie van der Sar heeft Ajax echt naar de klote geholpen met Bogarde eruit te halen en ik denk ook dat Michael Reiziger het nog beter had gedaan dan Schreuder en Stein bij elkaar maar nee hij was te ... om trainer van Ajax te worden ,en die vloek heerst nog steeds op Ajax disco in ferno black ore White denk niet zwart denk niet wit maar elke kleur van je hart kennen ze bij Ajax niet als iemand z'n kwaliteit het toelaat moet t qua kleur niks uitmaken kijk maar naar jong Oranje nu met Reiziger

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen