Dilan Yesilgöz verrast Vandaag Inside: politicus belt na Almere City - Ajax met Sjaak Swart

14 november 2023, 23:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside/ProShots

Dilan Yesilgöz heeft zondag na afloop van Almere City - Ajax gebeld met Sjaak Swart om de omstreden beslissingen van Bas Nijhuis te bespreken. De scheidsrechter had tweemaal naar de stip kunnen wijzen, maar besloot Ajax helemaal geen strafschop te geven. Nijhuis was vervolgens vooral bij de Amsterdamse aanhang het mikpunt van kritiek.

Ajax kwam er in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Almere City slechts sporadisch uit, maar werd via een combinatie tussen Steven Berghuis en Kristian Hlynsson wel plots gevaarlijk. De pass van Berghuis leek precies op maat te zijn voor de IJslandse middenvelder, maar hij kon net niet bij de bal mede doordat hij op het laatste moment de voet dwars werd gezeten. Nijhuis vond het echter geen overtreding en ook de VAR besloot niet in te grijpen.

Artikel gaat verder onder video

In de tweede helft, bij een 1-1 tussenstand, was er opnieuw sprake van een discutabel moment. Kenneth Taylor ging er met de bal vandoor en leek op weg naar een grote kans, maar werd bij het betreden van de Almeerse zestien door Peer Koopmeiners tegen de grasmat gewerkt. Waar Taylor fanatiek schreeuwde om een strafschop, wilde Nijhuis van niks weten. De scheidsrechter legde het spel weliswaar heel even stil, maar ook de VAR had slechts een paar seconden nodig om tot de conclusie te komen dat het geen overtreding was.

Ajax-watcher Mike Verweij uitte maandag al flinke kritiek op Nijhuis en ook Ajax-icoon Swart was het niet eens met de beslissingen van de leidsman. “Ik heb het zelf niet gezien, ik zat zelf op De Telegraaf-redactie. Maar ik heb wel even Sjakie gebeld”, zei Yesilgöz dinsdagavond in Vandaag Inside. “Ja, Sjaak Swart. En hij vond wel dat Ajax een penalty had moeten krijgen”, aldus de politicus, die haar voorkeur voor Ajax nooit onder stoelen of banken heeft gesproken. Ook in de uitzending van dinsdagavond herhaalde Yesilgöz dat ze een ‘Ajacied’ is.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Ja zo gaat dat met de clubs die niet bovenin meedraaien, daar moeten ze in Amsterdam nog even aan wennen, het is jaren andersom geweest😀

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Ach met Ajax gaat het pas 2 seizoenen door onvoorziene voorvallen niet optimaal. Je bevestigt het zelf dat het jaren andersom is geweest, wat zouden de andere clubs dan veel pijn hebben geleden al die jaren, oef. En nu gaat het wat leuker met de concurrenten, maar succes is beperkt houdbaar. Het belangrijkste voor de concurrenten is om zo lang als mogelijk om in Europa mee te kunnen draaien, wat gezien de huidige stand van zaken een utopie gaat worden. Ajax daarentegen deed het in Europa decennialang (redelijk) goed, zo is het toevallig ook nog eens een keer.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Heeft ze in deze tijd niets nuttigers te doen? Veranderen van die uitslag kun je daarmee niet Gewoon heel erg doorzichtig verkiezingsstuntje. Dat moet je wel als je bij de TV spots alles beloofd wat je partij de afgelopen jaren na heeft gelaten.

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Kijk zelf en heb een eigen mening . Verder sjakie swart zal zeggen dat het geen penalty is . En zij wil minister president worden !

Voetbalfan
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Je mag het ook gewoon zeggen dat het " wanbeleid" was.

Maister
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zeg maar gewoon dat het een 'wanprestatie' was, dan kan ik er tenminste nog om lachen

Waarom19
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Deze Turkse dame lacht ook alle problemen weg. De armoede is in NL erger geworden mede door haar partij. Maar daar staan de VVD kiezers niet bij stil. Dan loopt deze Turkse dame te koop met haar verleden toen ze als jonge meid als vluchteling naar Nederland kwam , terwijl er geen oorlog was in Turkije en vervolgens aankloppen bij linkse partijen omdat daar wat te halen viel. En nu komt ze met haar slogan “ wij staan achter u” , dit is toch puur misleiding van de kiezers. Voor de verkieizingen minder immigratie maar daarna gaan de poorten weer wagenwijd open.

gtsb
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Die spotjes op tv zijn gewoon een toneelstukjes . En nog slecht ook

KROTJE
Link gekopieerd!
  5
  + 1
avatar

Waarom19, Deze "Turkse" dame heeft een Nederlands paspoort en heeft passief en actief kiesrecht anders kan je niet op een kieslijst staan. Deze "Turkse" dame is juist gevlucht voor het "Turkse", maar dit laatste begrijp je niet, verder geen uitleg nodig. Deze "Turkse" heeft een hoge opleiding, zij is welbespraakt, zij kan snel denken, zij spreekt vloeiender Nederlands dan de meeste hier geboren en getogen Nederlanders. Deze "Turkse" dame handhaaft zich goed onder haar in Nederland geboren en getogen politieke tegenstanders en zorgt in de peilingen voor de meeste kiezers voor haar partij. Haar 'happy few' partij bestaande uit vermogenden en hoog opgeleiden, de ruggengraat van onze economie staat achter haar. Wie wil je dan liever voor haar in de plaats ? Sophie Hermans ? Neelie Smit Kroes ? Annemarie Jorritsma ? Rita Verdonk ? Deze "Turkse" dame mag misschien straks naast de Koning der Nederlanden als eerste vrouwelijke immigrant-Premier van het Koninkrijk der Nederlanden op het bordes staan. Deze "Turkse" dame zal in haar ambt naast en met de groten der aarde gaan vergaderen, gaan converseren en namens Nederland met hen gaan onderhandelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen