Michael van Praag hakt knoop door over voorzitterschap Basketball Bond

25 november 2023, 11:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Michael van Praag ziet af van een voorzitterschap bij de Nederlandse Basketball Bond (NBB). De rvc-voorzitter van Ajax zou zaterdag tijdens de algemene vergadering worden voorgedragen bij de bond, maar heeft zich teruggetrokken.

Van Praag geeft aan dat zijn rol als voorzitter bij de Raad van Commissarissen bij Ajax meer tijd vergt dan hij op voorhand verwacht had. Dat is dan ook de reden dat hij niet instapt bij de NBB. In september meldde het bestuur van de Basketball Bond dat Van Praag de opvolger moest worden van Joop Brakenhoff.

Artikel gaat verder onder video

Brakenhoff kon zijn functie niet meer combineren met zijn werk, waardoor Van Praag in beeld kwam. De sportbestuurder werd echter in oktober officieel voorgedragen als voorzitter van de rvc bij Ajax. De 76-jarige Van Praag is de opvolger van Pier Eringa, die na de volledig uit de hand gelopen Klassieker tegen Feyenoord zijn koffers pakte.

Van Praag was eerder werkzaam als voorzitter van Ajax en van de KNVB. Ajax speelt zaterdagavond tegen hekkensluiter Vitesse. Vermoedelijk gaat John van ’t Schip een verrassende naam opstellen op het middenveld.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat kon hij ook eerder bedenken. Ik zou mij nu heel erg bedonderd hebben gevoeld. Van Praag lijkt mij ook een onbetrouwbare man die deze streken uit kan halen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen