NOS gaat 'over de schreef' en biedt excuses aan bij Koeman

21 november 2023, 16:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De NOS heeft zijn excuses gemaakt bij bondscoach Ronald Koeman. De omroep plaatste in de interland tegen Ierland een microfoon voor de neus van de oefenmeester, die daar geenszins blij mee was. Daarom is de NOS door het stof gegaan.

Dat laat de NOS weten aan het Algemeen Dagblad. Hoewel er volgens de regels werd gehandeld, de NOS mag de camera mét microfoon daar neerzetten volgens de regels, is de omroep teruggekomen op de eigen daad. Naar eigen zeggen ging de NOS over de schreef. “Dat hadden we niet moeten doen en dat hebben we de KNVB laten weten”, laat een woordvoerder weten.

Artikel gaat verder onder video

De camera mocht er uiteraard gewoon staan, maar het uitzenden van het geluid, was niet netjes. Dat vindt ook de NOS, die in de komende interlands dus een andere afweging zal maken als het opnieuw een camera op die positie neerzet bij Koeman. “Dat is geen topvoetbal, dat slaat nergens op”, reageerde Koeman geïrriteerd na de interland tegen Ierland.

Kees Jansma snapt beide partijen en denkt dat de middenweg, namelijk het in beeld brengen van de coach, voldoende is voor de tv-kijker. “Gesprekken van een op de bank actieve coach, die daar oordeelt en veroordeelt, zouden naar mijn mening beschermd moeten worden. Dan moet je het geluid weglaten”, vond de voormalig persvoorlichter van het Nederlands elftal.

Gaat het uitzenden van het geluid te ver?

Laden...
415 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gaat lekker tussen de NOS en het NL Elftal..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen