Reacties stormen binnen onder opstellingspost Jong Ajax dankzij opvallende debutant

6 november 2023, 19:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax kondigde maandagavond de opstelling van de beloftenploeg voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Willem II aan en zag opvallend veel reacties binnenkomen. Veel Turkse gebruikers van X reageren onder de post en dat zal alles te maken hebben met de basisplaats van Ahmetcan Kaplan.

De Turkse verdediger staat namelijk voor het eerst vanaf minuut één binnen de lijnen als speler van Ajax. Kaplan maakte in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (23 oktober, uitslag 0-0) zijn debuut in een officiële wedstrijd van de Amsterdammers. De van Trabzonspor overgekomen stopper kwam in de zeventigste minuut in het veld voor Olivier Aertssen.

Artikel gaat verder onder video

In de thuiswedstrijd tegen Willem II begint Kaplan vanaf de basis in het elftal van Dave Vos. Dit zorgt voor grote vreugde in Turkije. Het bericht waarmee Ajax de opstelling van de Jong-ploeg aankondigt op X levert veel reacties op. De verdediger brengt hoge verwachtingen met zich mee. “Hij zou wel eens de gamechanger van het seizoen kunnen zijn”, stelt een persoon op X.

Verder heeft Vos een basisplaats voor Anass Salah-Eddine. De linksback annex middenvelder speelt bij de beloftenploeg met rugnummer acht. Verder valt het ook op dat iemand met de naam ‘Gorter’ op de bank zit. Dit is echter de achttienjarige Olaf Gorter, in plaats van de geblesseerde Jay Gorter.

Gaat Kaplan een toevoeging zijn voor Ajax 1?

Laden...
2284 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou Kaplan dan eindelijk de verdediging van Ajax gaan redden?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meer dan dat Maister en daarom is hij ook door Ajax gekocht in het afgelopen seizoen.

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, dat is zeker een goede reden om hem op te stellen!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat was een goede reden voor het afgelopen seizoen, maar als je je informatie goed bijhoudt was hij bijna een jaar afwezig door zijn zware blessure, maar nu is hij back in town en hij zal Ajax zeker in de verdediging sterker gaan maken. Ik verheug me nu al op het nieuwe seizoen, vooral op die zogenaamde klassiekers. Trouwens hebben de concurrenten dan van die magische verdedigers in de ploeg ? Allemaal middelmaat, geen PL-/Bundesliga niveau.

Maister
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, laten we hopen dat Kaplan niet te veel roest heeft na zijn blessure! Maar inderdaad, de concurrenten hebben geen magische verdedigers, dus Ajax zit wel goed.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe graag ik dat ook wil, denk dat vanwege het feit dat het een linksbenige is en Hato dat ook is het niet erg handig is tenzij hij echt 100% 2-benig is. En ik denk dat "je" ook niet wilt dat Hato uit het centrum gaat

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tot nu toe een Kaplan gezien die een goede strakke gecontroleerde pass heeft, heerlijk. En hij is sterk en stevig en groot, dus prima in het centrum. Ik vraag me af of hij 2 benig is of alleen links is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen