'Supporters' Roda JC springen uit struiken en vernielen auto's van uitfans FC Groningen

13 november 2023, 12:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De 'supporters' van Roda JC hebben zich zondagavond van hun slechtste kant laten zien. Een deel van de Limburgse aanhang bracht na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen (0-0) vernielingen aan bij auto’s van de terugreizende uitsupporters.

Onder meer De Limburger maakt melding van de ongeregeldheden die ontstonden rond het Parkstad Limburg Stadion. Aan de Euregioweg in Kerkrade, vlakbij de oprit naar de N281, werden auto’s van FC Groningen-supporters belaagd. Er werd met stenen gegooid, waardoor er enkele ruiten kapot gingen. Daarnaast schopten hooligans op auto's van de bezoekende club, waardoor er deuken in kwamen te staan.

Artikel gaat verder onder video

John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van Groningen, meldt bij RTV Noord dat er bij tien tot twaalf auto’s vernielingen zijn aangebracht. De automobilisten zouden belaagd zijn door mensen die vanuit de struiken tevoorschijn kwamen. “Er is er in ieder geval één van ons die een steen door de zijruit heeft gekregen, bij sommigen zijn deuken in de auto geschopt”, legt De Jonge uit.

“De politie doet onderzoek. Wij verlenen uiteraard alle medewerking als club en betreuren dat een groep supporters zich heeft misdragen. Het is een smet op de avond”, sprak Bart Sevenich, veiligheidscoördinator van Roda. Het is niet voor het eerst dat de fans van Roda negatief in het nieuws verschijnen. Eerder dit seizoen raakten eigen stewards door supporters gewond bij de bekerwedstrijd uit bij NEC.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Eerst waren de wagens en inzittenden van anti Zwarte Pietdemonstranten het doelwit en nu de wagens van uitsupporters. 'Wat is Nederland toch een gaaf en hoog beschaafd land' hoorde ik Rutte zeggen. En oh het was maar een klein deel van ons volk, maar het blijft van ons volk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen