Titelfavoriet haakt nu al af: ‘Zij worden geen kampioen. Daar zet ik mijn huis op en de boomgaard’

13 november 2023, 15:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/ESPN

Hans Kraay junior weet zo goed als zeker dat FC Groningen volgend seizoen nog altijd actief zal zijn in de Keuken Kampioen Divisie. De analist zegt bij Bellen Met… van ESPN dat hij de Eredivisie-degradant geen schijn van kans geeft op het kampioenschap. Kraay junior durft zelfs zijn woning op het spel te zetten met zijn voorspelling.

Groningen werd voorafgaand aan het seizoen gezien als dé favoriet voor het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, maar staat na veertien speelronden op een belabberde veertiende plaats. “Als je voor de competitie aan honderd mensen had gevraagd wie er kampioen zou worden van de KKD, dan waren er 99 die FC Groningen noemden, met dat mega budget van ze”, begint Kraay junior.

Artikel gaat verder onder video

“Ik denk dat de ze play-offs wel gaan halen, maar ze eindigen 'never nooit' bij de eerste twee. Groningen wordt geen kampioen. Daar zet ik mijn huis op. En de boomgaard”, durft de analist vervolgens te zeggen. De belangrijkste reden hiervoor is het gebrek aan doelpunten in het Groningse elftal. “Als je gaat tellen kom je met Thom van Bergen, Joey Pelupessy, Johan Hove, Joep Schreuders, Leondro Bacuna en Isak Dybvik Määttä niet boven de tien doelpunten uit.”

Iemand die normaliter wel een doelpunt kan maken, is Kevin van Veen. De spits kwam met torenhoge verwachten naar De Trots van het Noorden, en durfde publiekelijk te stellen ‘dat hij er minimaal dertig zou maken’. Op dit moment moet Van Veen het doen met een reserverol. “Hij moet gewoon met Van Veen, Romano Postema en Kristian Lien gaan zitten, ze oppoetsen, vertrouwen geven en er alles aan doen dat ze doelpunten gaan maken, anders wordt het niks meer”, stelt Kraay junior.

Maakt FC Groningen nog kans op promotie?

Laden...
1313 stemmen

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen