'Van 't Schip probeert grote fout van Steijn te herstellen met uitspraken'

3 november 2023, 18:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

John van ’t Schip trof bij Ajax een spelersgroep aan die ‘compleet in tweeën was gereten’, stelt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De nieuwe trainer probeert op zijn eigen manier een eenheid van de selectie te maken.

Volgens Verweij hebben uitspraken van de inmiddels vertrokken Maurice Steijn gezorgd voor een splitsing in de groep. Na het 0-0 gelijkspel tegen Fortuna Sittard op 3 september zette Steijn zijn vraagtekens bij de aankopen die Sven Mislintat had gedaan: de trainer had naar eigen zeggen andere namen aangedragen, maar die suggesties nam Mislintat niet over.  Steijn zei ‘met een speler als Josip Sutalo heel goed te kunnen leven’, maar leek niet overtuigd van de andere zomeraankopen.

Artikel gaat verder onder video

“Van ’t Schip trof natuurlijk een selectie aan die compleet in tweeën was gereten”, stelt Verweij in de podcast. “Dat komt natuurlijk door Maurice Steijn, die afstand nam van de buitenlandse spelers na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Van ’t Schip probeert er een eenheid van te maken. Hij geeft de buitenlandse spelers even wat complimenten, dat is de psychologie van een trainer.”

Van ’t Schip debuteerde donderdag met een 2-0 zege op FC Volendam. Na de wedstrijd sprak hij positief over Chuba Akpom en ook over Georges Mikautadze. Volgens Verweij verdient Akpom, die als invaller de 2-0 maakte, nog niet te veel complimenten. “Iedereen zegt dat hij een doelpunt maakte én de lat raakte én de paal. Nou, die ene bal kwam zo ongelukkig op z’n schouder dat die op de lat kwam. De goal was een goede goal, maar die kon hij vanaf vijf meter inkoppen. Vervolgens schiet hij voor een leeg doel op de paal. Laten we het niet groter maken dan het is."

Zie je in John van 't Schip een goede trainer voor Ajax?

Laden...
1533 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik denk dat je eigen dan ook in moeilijkheden brengt, als ze het toch niet laten zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen