Verbijstering over afwezige in Oranje: 'Wat moet zo'n jongen nog meer doen om in aanmerking te komen?'

10 november 2023, 14:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / Voetbal International

Bondscoach Ronald Koeman heeft in zijn Oranjeselectie voor de afsluitende twee EK-kwalificatieduels opnieuw geen plek ingeruimd voor Thijs Dallinga. De 23-jarige spits van het Franse Toulouse laat zich ook in zijn tweede seizoen in het buitenland weer veelvuldig van zijn beste kant zien, maar tot een oproep voor het Nederlands elftal heeft dat tot verbazing van Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam nog niet geleid.

Dallinga kroonde zich in het shirt van Excelsior in het seizoen 2021-22 met liefst 32 doelpunten tot topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. De oud-speler van FC Groningen besloot de promotie naar de Eredivisie echter aan zich voorbij te laten gaan en koos voor een avontuur in Frankrijk, bij promovendus Toulouse. Daar vormde hij een Nederlandse enclave met Branco van den Boomen (inmiddels vertrokken naar Ajax), Stijn Spierings (na een bliksemtransfer naar RC Lens op huurbasis inmiddels weer terug) en voormalig AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal. In zijn debuutjaar was Dallinga in alle competities achttien keer trefzeker; waaronder twee doelpunten in de met 5-1 gewonnen bekerfinale tegen FC Nantes, die Toulouse een ticket voor de Europa League opleverde.

Artikel gaat verder onder video

In dat toernooi heeft Dallinga er dit seizoen ook alweer drie inliggen. Twee daarvan maakte hij bovendien in de dubbele confrontatie met Liverpool: eentje op Anfield (5-1 verlies) en eentje in het thuisduel van afgelopen donderdag, dat met 3-2 gewonnen werd. Bovendien was het in de Ligue 1 ook alweer drie keer raak voor de Groninger, die zich inmiddels onbetwist basisspeler mag noemen. ESPN-analist Marciano Vink trok na de overwinning op Liverpool een duidelijke conclusie: "Voor mij moet hij erbij zitten", doelde de oud-speler van onder meer Ajax en PSV op de selectie van Koeman. "Als je al zo'n probleem hebt met aanvallers, en je hebt iemand die ze zo makkelijk maakt internationaal, moet je minimaal een kans krijgen."

Krabbendam sluit zich daar in een video-item van VI volmondig bij aan. "Je moet gewoon kijken als je geen spits hebt: welke spits maakt in het buitenland nou zijn doelpunten? Dalling doet dat, niet één jaar maar nu weer. Als je toch spelers erbij neemt om te kijken hoe ze zich bewegen in de groep en het doen tijdens de trainingen... wat moet zo'n jongen nou nog meer doen om in aanmerking te komen voor Oranje?", vraagt de journalist zich hardop af. De suggestie dat de confrontatie met voetbaldwerg Gibraltar bij uitstek geschikt is om Dallinga te laten debuteren, verwerpt Krabbendam echter: "Je moet helemaal niet naar Gibraltar kijken, maar naar het toernooi", doelt hij op het aanstaande EK in Duitsland. "Is dit eventueel een spits waarmee je daar kunt voetballen, en past hij bij de rest?"

Verdient Thijs Dallinga een kans in het Nederlands elftal?

Laden...
1939 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jolke
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik vind dat het hele team weg moet, en helemaal opnieuw opbouwen. De oude garde kan niet meer met de jonkies mee. Kijk maar eens naar blind, die is zo langzaam als een slak. De ligt teveel geblesseerd mist dus een boel, weg kracht weg conditie. Frenkie de Jong is erg goed maar ook geblesseerd. Van dijk weg ermee, is geen goede aanvoerder meer, omdat ze niet meer naar hem.luisteren. En ga zo maar door. Ik zou gaan vernieuwen en verjongeren.

Edwin28
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat zijn we toch een zeikvolk geworden,die wel die niet.Koeman beslist punt.maak je als journalist maar eens druk over belangrijke dingen

haike
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

wat Thijs Dallinga nog meer moet doen vraag je?? ik denk bij ajaks spelen of het nu 1 of jong en of je goed bent of niet! is dat maakt koeman niks uit dan sta je er in!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen