Verkiezingsdebat NPO1 bezorgt Oranje historisch lage kijkcijfers tegen Gibraltar

22 november 2023, 10:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © NOS - NPO

De EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar is dinsdagavond door 'slechts' 1.282.000 televiesiekijkers bekeken en komt daarmee in de top-vijf van slechtst bekeken wedstrijden in de geschiedenis van Oranje. Kijkcijferspecialist Tina Nijkamp wijst het grote verkiezingsdebat op NPO1 aan als grote 'schuldige'.

Vandaag, woensdag 22 november, gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Veel stemgerechtigden twijfelden een dag eerder nog voor welke partij zij in het stemhokje gaan kiezen, dus werd het grote debat dat de NOS uitzond op NPO1 massaal bekeken. Het Nederland Kiest-debat trok 1.926.000 kijkers, schrijft Nijkamp in haar Instagram-stories, en is daarmee na het Journaal van 20.00 uur het programma waarop dinsdagavond het meest is afgestemd.

Artikel gaat verder onder video

Ook Vandaag Inside had te lijden onder het debat. De talkshow op SBS6 had voormalig VVD-kamerlid Arend Jan Boekestijn te gast en trekt regelmatig een publiek van meer dan een miljoen kijkers, maar moest het dinsdagavond stellen met 769.000.

© Tina Nijkamp - Instagram
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik had de keuze tussen een verkiezingsdebat kijken en voetbal. En ik heb het tegen Ierland gezien, het was niet heel erg best. En er was toch niks meer om voor te spelen tegen een land dat met alle respect niet heel goed is. Dusja, keuze snel gemaakt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen