Verweij: ‘KNVB móet onmiddellijk ingrijpen, dit is een schande voor het Nederlandse voetbal!’

6 november 2023, 17:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN/De Telegraaf

Mike Verweij vindt dat scheidsrechter Sander van der Eijk geen goede beurt heeft gemaakt tijdens Ajax – sc Heerenveen. De reden hiervoor is dat de leidsman een overtreding zag van Brian Brobbey, vlak voordat hij leek te tekenen voor zijn tweede doelpunt. Bij Kick-off van De Telegraaf laat de Ajax-watcher weinig heel van Van der Eijk.

“De KNVB moet nu onmiddellijk die FIFA-badge (die internationale topscheidsrechters hebben) van Van der Eijk innemen. Dít was een schande voor het Nederlandse voetbal. Dit wordt in Engeland ook niet gepikt”, begint Verweij als er tijdens de podcastopname wordt ingezoomd op het afgekeurde doelpunt van Brobbey.

Artikel gaat verder onder video

“Voetbal is wel een contactsport, maar dit fluit je niet af… Het was niet eens een duwtje”, vervolgt de journalist. Afgelopen weken is de fysieke gesteldheid van Brobbey vaker onderwerp van gesprek geweest. Men stelt dat de Ajax-spits vaak wordt teruggefloten wegens ogenschijnlijk lichte overtredingen. “Als Van der Eijk slim was, keurde hij deze goal goed en liet hij de VAR er nog naar kijken.”

De beslissing van Van der Eijk had echter geen invloed op de uitslag. Ajax won zondagavond met een tamelijk geflatteerde 4-1 uitslag van Heerenveen. Naast Brobbey waren Steven Bergwijn en Chuba Akpom (twee keer) goed voor de doelpunten. Namens de club uit Friesland scoorde Luuk Brouwers.

Bekijk hieronder de afgekeurde goal van Brobbey:

Is de beslissing van Van der Eijk terecht?

Laden...
1533 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

The all blacks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bas Nijhuis laat dit lekker gaan.

Nasalis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is Verweij ziek of zo? Gewoonlijk loopt hij alleen maar over Ajax te zeiken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen